31/10/2022 | Yazar: Aslı Alpar

17 Mayıs Derneği ve Kaos GL Derneği 28-29 Ekim tarihlerinde, Ankara’da “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İklim Krizi Çizgili Çalıştayı” düzenledi.

Sanatçılar, queer ekoloji gündemiyle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Havva Kafes / 17 Mayıs Derneği

17 Mayıs Derneği ve Kaos GL Derneği 28-29 Ekim tarihlerinde, Ankara’da “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İklim Krizi Çizgili Çalıştayı” düzenledi.

Çeşitli disiplinlerden sanatçıların katıldığı Çalıştay’da sanatçılar, 17 Mayıs Derneği’nin 2021 yılında yayımladığı “LGBTİ+’lar ve İklim Krizine Giriş-Dönüşüme Kendimizden Başlamak: İklim101-Tavsiyeler Kılavuzu” kapsamında iklim krizi ve queer ekolojiyi tartıştı.

17 Mayıs Derneği’nden Özge Gökpınar’ın sunumuyla 28 Ekim Cuma günü başlayan Çalıştay’da, iklim değişikliğinin nedenler, izlediği seyir, iklim değişikliği ekseninde kuir ekoloji tartışmaları, toplumsal cinsiyet, LGBTİ+’lar ve iklim krizi arasındaki ilişki ve iklim adaletine duyulan ihtiyaç konuşuldu.

Sanatçılar sunumun ardından daha iyi ve kapsayıcı bir çevre inşası ile iklim adaleti aktivizmi için sanat aktivizmini nasıl dönüştürebileceği üzerine konuştu. Çalıştay’ın ilk günü, sanatçıların tema kapsamında üreteceği eserleri tasarlamasıyla sona erdi.

29 Ekim Cumartesi günü yeniden bir araya gelen sanatçılar, tema kapsamında tasarladıkları işler üzerine konuştuğu bir toplantı gerçekleştirdi.

Çalışma kapsamında üretilen eserler 9-27 Aralık tarihlerinde açılacak sergide izlenebilecek.  


Etiketler: kültür sanat, ekoloji
İstihdam