18/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar MLSA TV’ye konuştu: Sansürün üstesinden gelmenin yolu, LGBTİ+’ların ifade özgürlüğünü ve örgütlenmesini sahiplenmekten ve savunmaktan geçiyor.

“Sansür artık LGBTİ+’ların hayatlarını ve varoluşlarını tehdit ediyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, sansür uygulamalarına karşı ifade özgürlüğünü savunmak için Youtube hesabında video yayınladı.

MLSA TV hesabında yayınlanan videoda Hafıza Merkezi Eş Direktörü Murat Çelikkan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Kaos GL’den Yıldız Tar ve sanatçı ve gazeteci Zehra Doğan, çevrimiçi ve çevrimdışı alandaki sansür uygulamalarına karşı ifade özgürlüğünü savunmaya çağırıyor.

Yıldız Tar: Sansür, artık LGBTİ+’ların hayatlarını, varoluşlarını tehdit altına alan bir olguya dönüşmüş durumda. Bunun üstesinden gelmenin yolu, LGBTİ+’ların ifade özgürlüğünü ve örgütlenmesini sahiplenmekten ve savunmaktan geçiyor.

Zehra Doğan: Benim için sanatın özgürlüğü, ‘hayır’ kelimesinden geçiyor. Sanat engelleri kabul etmez. Devletlere, eril zihniyete karşıdır. Bana göre sanat, karakterinde her zaman ‘hayır’ barındırır.

Şebnem Korur Fincancı: Düşünceye kısıtlama koyulamaz elbette. Ancak düşüncelerimizi birbirimizle paylaşamadığımızda, yani ifade edemediğimizde, birlikte bir gelecek kurma olanağından da yoksun kalıyoruz.

Murat Çelikkan: İfade özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları için olmazsa olmaz bir koşuldur.

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
nefret