02/04/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Neo-Nazilerin saldırısına uğrayan Şilili gey hastanede hayatını kaybetti.

Santiago’da Neo-Naziler Bir Eşcinseli Öldürdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Neo-Nazilerin Saldırısına Uğrayan Şilili Gey Hastanede Hayatını Kaybetti.
 
Santiago’da bir neo-Nazi çetesinin üyeleri olduğu iddia edilen dört kişi tarafından saldırıya uğrayan 24 yaşındaki Şilili gey Daniel Zamudio tıbbî olarak başlatılan 3 haftalık komanın ardından hastanede hayatını kaybetti.
 
Zamudio Mart başında Şili’nin başkentinde bir parkta şiddetli bir biçimde dövülmüştü. Saldırganlardan dördü tutuklanıp hapse atıldı.
 
Ailesinin sunduğu fotoğraflara göre Zamudio sert bir biçimde başından darbe aldı. Vücudu sigaralarla yakıldı ve gamalı haçlarla işaretlendi. Şili polisinin tutukladığı yaşları 19 ile 25 arasında dört erkek cinayete teşebbüsle suçlanıyor. Şüpheliler suçlamaları reddediyor; fakat hepsinin daha önceden yabancı düşmanlığı suçundan cezaları bulunuyor.
 
Zamudio’ya karşı gerçekleşen saldırı Şili’de büyük öfkeye sebep oldu. Basın ve kamuoyun olayı yakından takip etti.
 
Yaşanan trajedinin ardından Güney Amerikalı şarkıcı Ricky Martin Tweeter’da “Daha fazla nefret ve ayrımcılığa son. Umarım adalet hemen gelir. Daniel ve tüm ailesine sonsuz sevgiler” yazdı.
Boy George da Zamudio’yla ilgili bir yazıyı takipçileriyle paylaştı ve “Bu berbat!! Şili yapma!! Dualarımız Daniel’la!” yazdı. (Ömer Akpınar/kaosgl.org) 
 
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam