04/11/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Saraçhane’deki LGBTİ+ düşmanı nefret mitingi sonrası, SPoD’un LGBTİ+ Danışma Hattı’na ayrımcılık ve şiddet konulu başvurular geçtiğimiz yıla göre yüzde 240 arttı.

Saraçhane sonrası ayrımcılık ve şiddet başvuruları yüzde 240 arttı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD, 18 Eylül’de İstanbul Saraçhane’deki “Büyük Aile Buluşması”nın ardından LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen başvurulardaki değişiklikleri izledi.

Saraçhane’nin ardından şehir şehir gezmeye başlayan nefret mitinglerinin etkisini değerlendiren derneğin paylaştığı verilere göre; Saraçhane’deki mitingle birlikte, LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık konulu başvurular bir önceki aya göre yüzde 46, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet konulu başvurular ise yüzde 36 arttı.

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 240 artış!

2021’de aynı dönemdeki başvurular değerlendirildiğinde ise, daha büyük bir artış ortaya çıkıyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvuruların toplamı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 240 oranında arttı:

Elde ettiğimiz verilere göre, İstanbul başta olmak üzere bazı illerde düzenlenen LGBTİ+ karşıtı nefret mitingleri nedeniyle olumsuz etkilenen LGBTİ+’lar, bu nedenle LGBTİ+ Danışma Hattı ile iletişime geçtiler. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvuruların yüzde 240 oranında artması, LGBTİ+’ların temel hak ve özgürlükleri için acil bir eylem planı oluşturulması gerektiğini gözler önüne seriyor.”

Öte yandan, sosyal hizmet danışmanlığı yönlendirmeleri yüzde 220 artarken, ruh sağlığı danışmanlığı yönlendirmeleri yüzde 47 oranında yükseldi.

Danışma hattı hakkında

Türkçe dilinde anonim hizmet veren LGBTİ+ Danışma Hattı, resmi tatiller hariç pazardan cumaya 12.00-18.00 saatleri arasında 0850 888 LGBT (0850 888 5428) numaralı telefondan sözlü, danisma@spod.org.tr e-posta adresinden yazılı olarak ücretsiz destek sunuyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, danışmanlık
İstihdam