21/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Gökkuşağının Kızılı ve Kırmızı Şemsiye, Sarıgazi’de seks işçiliği yapan iki kişiye şiddet uygulanmasını protesto etti.

Sarıgazi’deki seks işçilerine yönelik şiddet protesto edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gökkuşağının Kızılı ve Kırmızı Şemsiye, Sarıgazi’de seks işçiliği yapan iki kişiye şiddet uygulanmasını protesto etti.
 
Halkınsesitv’de yer alan habere göre, Halk Cephesi üyesi bir grup Perşembe akşamı Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde bir erkek ve bir kadına seks işçiliği yaptıkları gerekçesiyle şiddet uyguladı. Grup ayrıca seks işçilerini tehdit ederek mahalleden kovdu.
 
“Sosyalizm adına ezilenlere şiddet kaygı verici”
 
Sosyalist LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütü Gökkuşağının Kızılı, seks işçilerine yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek “Ezenlere yöneldiği sürece meşruiyeti tartışmasız olan devrimci şiddetin ezilenlere yönelmesini, bunun sosyalizm adına yapılmasını kaygı verici buluyoruz,” açıklamasında bulundu.
 
“Bizim adımıza konuşmaktan vazgeçin!”
 
Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği ise “fuhuşun bir şiddet biçimi veya ‘ahlaksızlık’ olduğu iddiasıyla bize yönelen saldırılarınızın kendisi en büyük şiddet biçimidir” dedi.
 
Dernek, açıklamasında “Ne sizi, ne ahlakınızı ne de ideolojilerinizi istiyoruz! Bizim adımıza ne politika yapın ne de adımızı kullanın! Varoluşumuza, mesleğimize, bedenlerimize dair tek söz hakkı bizimdir!” ifadelerinde bulundu.
 
Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisi de Twitter hesabından saldırıyı kınadı. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam