03/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Feminist Atölye’nin (FEMA) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla düzenlediği Sığınma Evi için Dayanışma Konseri oldukça coşkulu geçti.

Feminist Atölye’nin (FEMA) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla düzenlediği Sığınma Evi için Dayanışma Konseri oldukça coşkulu geçti. 30 Kasım Cuma günü, Gönyeli Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen ve Grup Baria’nın sahne aldığı konser öncesinde, kadına yönelik şiddet ile ilgili kısa film gösterimleri yapıldı.

Film gösterimlerinin ardından FEMA temsilcileri Kıbrıs’ta kadına yönelik şiddetin oranları, şiddetin türleri ve önlenmesi için neler yapılabileceği ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Geçen yıl düzenledikleri imza kampanyası sonucunda KKTC Meclisi’nde onaylanan Avrupa Konseyi Kadına Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesine Dair Sözleşme’nin gerekliliklerini hatırlatarak, devletin ısrarla konuya duyarsız kalmasını eleştirdi. Sosyal Riskleri Önleme Vakfı tarafından gönüllü çabalarla yürütülen Sığınma Evi süreci ile ilgili kısa bilgilerin verilmesinin ardından sahne alan Grup Baria da şarkılarıyla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ses Çıkar” dedi.


Etiketler: kadın
İstihdam