01/09/2006 | Yazar: Kaos GL

Fransa'da gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adayı Nicolas Sarkozy, "Mevcut sistemimize bağlı kalmamız gerekir" diyerek eşcinsellerin evliliğine ve evlat edinme

Sarkozy, eşcinsel evliliğine karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Fransa'da gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adayı Nicolas Sarkozy, "Mevcut sistemimize bağlı kalmamız gerekir" diyerek eşcinsellerin evliliğine ve evlat edinmesine karşı olduğunu açıkladı.

KAOS GL

İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Sarkozy, Figaro Magazine dergisinin yeni sayısı için verdiği demeçte, "Çocukların bir babaya ve bir anneye ihtiyaçları var. Mevcut sistemimize bağlı kalmamız gerekir" dedi.



Sarkozy, bununla birlikte, eşcinsellerin ayrımcılığa maruz kalmalarını arzu etmediğini belirtti ve eşcinsel çiftlerin diğer çiftlerle mali açıdan aynı haklara sahip olmalarını sağlayacak düzenlemelere destek vereceğini ifade etti.

Muhalefetteki Sosyalist Parti, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında eşcinsellerin evliliğine destek verdiğini bildirmişti.

Kaynak: AA, Net Gazete, 1 Eylül 2006





Etiketler: insan hakları
İstihdam