01/10/2014 | Yazar: Kaos GL

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yarın Meclis önünde, ‘AKP Hükümeti’nin IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ diyecek.

Savaş karşıtları yarın Meclis önünde olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yarın Meclis önünde, “AKP Hükümeti’nin IŞİD’e destek tezkeresine hayır” diyecek.
 
AKP Hükümeti’nin hazırladığı sınır ötesi operasyonlara meclis yetkisi veren tezkereleriyarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Savaş karşıtları ise tezkereye karşı yarın Meclis önünde buluşuyor.
 
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, “Bilindiği üzere bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen IŞİD katliamları ve Rojava’da yaşanan insanlık dramını görmezden gelen AKP Hükümeti, 2 Ekim 2014 Perşembe günü Meclis Genel Kuruluna ’Suriye Tezkeresi’ni’ getiriyor” dedi.
 
Yılmaz, emperyalistlerin halkların iradesini hiçe sayan politikaları doğrultusunda sınırları yeniden çizilmeye çalışılan Ortadoğu’da soykırımcı, insanlık düşmanı IŞİD çetelerine karşı barışın örülerek, özgürlüklerin yanında saf tutmak, halkların kardeşliğini savunmak, inançların ve medeniyetin beşiği Ortadoğu’nun daha fazla kan gölüne dönmesine izin vermemek için buluşacaklarını söyledi.
 
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Ankara bileşenleri yarın (2 Ekim 2014 Perşembe günü) saat 12.30’da TBMM Dikmen Kapısı önünde “AKP Hükümeti’nin IŞİD’e destek tezkeresine hayır!’ şiarı ile basın açıklaması ve kitlesel gösteri yapacak.
 
Yılmaz, saldırıların püskürtülmesi ve barış ortamının sağlanması için Ankara’daki tüm emek ve meslek örgütleri ile demokrasi güçlerini eyleme çağırdı. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam