23/10/2012 | Yazar: Ali Erol

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteyen savcının hazırladığı iddianameyi kabul etti.

Savcılık Eşcinsel Evlat Cinayetinde Müebbet İstedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel olduğu için öldürülen R.A.’nın babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, “tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek” suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteyen savcının hazırladığı iddianameyi kabul etti.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, “şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte hareket ederek, kendilerini utandırdığını düşündükleri, değişik cinsel eğilimleri bulunan maktulü ’öldürmeye karar verdikleri’ öne sürüldü.
 
İddianamede, sanıkların öldürmek için aradıkları R.A.’yı suç tarihinde geceleyin buldukları, döverek aracın bagajına koydukları ve maktulü baş kısmından bitişik atış mesafesinden ateş ederek öldürdükleri kaydedildi. Maktulün cinayetin ardından Diyarbakır- Elazığ karayolundaki Üç Kuyular Mevkii’de bulunan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakın bir yere attıklarının anlaşıldığı ifade edildi.
 
17 yaşında öldürülen R.A.’nın ölümünün nefret cinayeti olduğu bir ay sonra basına yansımış ve ölümünden babası ve amcasının sorumlu olduğu ortaya çıkmıştı. Üç sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.(DHA)
 
İlgili haber:
 
“Kürt Eşcinsel Olamaz! Olursa da Ölür Toprak Olur!”

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam