11/10/2011 | Yazar: Kaos GL

SBF öğrencileri, dekan seçimlerinde söz sahibi olmadıklarını, dekanlarını kendilerinin seçemediğini hatırlatmak adına boşalan dekanlık koltuğu için inekleri Sarıkız’ı destekliyor.

SBF Öğrencileri Yeni Dekanları Olarak Sarı Kız’ı Seçti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SBF öğrencileri, dekan seçimlerinde söz sahibi olmadıklarını, dekanlarını kendilerinin seçemediğini hatırlatmak adına boşalan dekanlık koltuğu için inekleri Sarıkız’ı destekliyor.
Bugün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan ataması için eğilim yoklaması yapıldı. 18 yıldır dekan olan Celal Göle bu seçimde aday olmadı. Dekan yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel bu seçimlerde aday olan isimler.
 
SBF öğrencileri dekan seçiminde kendilerine hiçbir söz hakkı tanınmamasına tepki göstererek inek ‘Sarı Kız’ı aday gösterdi. 

Sabah 9.00’da başlayan oy verme işleminde Sarı Kız’a büyük bir ilginin olduğu gözlemlendi. ‘Adayımız Sarıkız’, ‘İnekler Baş Olacak’ gibi sloganlar eşliğinde Sarı Kız oyunu kullandı. Karatepe ve Uzgel’in isimleri de Sarıkız’ın seçim afişlerinde Tarçın Karabatak ve Kürdan Düzgel şeklinde değiştirildi. Açık oy, gizli sayımın yapıldığı oylamada Tarçın Karabatak ve Kürdan Düzgel’e hiçbir oy çıkmazken Sarıkız oyların hepsini alarak SBF öğrencilerinin gönüllerindeki yeni dekan oldu.

Öbür yandan akademisyenler arasında gerçekleştirilen eğilim belirleme yoklamasından Yalçın Karabatak 57, İlhan Uzgel 42 oy alırken Sarı Kız da 1 oy aldı. Sonuçlar rektörlüğe iletilecek. Ve rektörlük en fazla oyu alan adayı da göz önünde bulundurarak SBF’nin yeni dekanını belirleyecek.

Dekanlık için aday olan diğer isimler ise yıllardır dekan yardımcılığı görevini sürdüren Yalçın Karatepe ile Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel. Karatepe okulda, açtığı soruşturmalar nedeniyle öğrenciler tarafından yıllardır tepkiyle karşılanıyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam