07/05/2010 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Homofobi karşıtı Buluşma etkinlikleri kapsamında Ankar

SBF’de Arkadaş Z. Özger ile Homofobi Karşıtı Buluşma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi karşıtı Buluşma etkinlikleri kapsamında Ankara Üniversitesi’nde SBF-DER’in ev sahipliği yaptığı “sakalsız bir oğlanın Tragedyası: Arkadaş Z. Özger Homofobi karşıtı Buluşma” etkinliği 3-4-5 mayıs tarihlerinde Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleşti.
 
Buluşma etkinlikleri kapsamında, SBF’nin arka bahçesinde Kaos GL, Pembe Hayat, FeministBiz ve Anarşi Kollektifi Ankara stand açtılar ve geçen yıl öldürülen Dilek İnce anısına bir “Dilek İnce Ağacı” yer aldı bahçede. 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen “Gökkuşağı Yürüyüşü” için bir döviz ve pankart atölyesi de gerçekleşti SBF’nin arka bahçesinde.
 
3 Mayıs akşamında da iki haftada bir şiir gecelerine ev sahipliği yapan Koridor Arkadaş Z. Özger için kapılarını açtı ve Arkadaş’ın şiirlerinde eşcinsellik vurgusu ve erkekliğe yönelik eleştirel vurgu tartışıldı. Arkadaş’ın bir devrimci olarak sahiplenilirken cinsel yöneliminin tamamen göz ardı edildiği ancak Arkadaş’ın şiirlerinde çok aşikar bir şekilde eşcinselliğe, erkek egemenliğine gönderme yapan dizelere sahip çıkmak adına gerçekleştirilen bu etkinliğin Koridor ayağında böyle bir etkinliğin ve sahip çıkmanın ne kadar gerekli olduğu da ortaya çıktı.
 
5 Mayıs’taki yürüyüşe katılan İzmir Sokak Sanatçıları’nın da içlerinde bulunduğu 40’ı aşkın kişi bayraklar, Pankartlar ve sloganları ile Cebeci Kampüsü’ndeki tüm Fakültelerin kantinlerini ziyaret ettiler ve seslerini olabildiğince çok kişiye duyurmaya çalıştılar. Yürüyüşten hemen sonra Küçük Amfi’de gerçekleşen panel’e de katılım oldukça iyiydi. Alev Özkazanç’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Remzi Altunpolat Sol ve Eşcinsellik, Avukat Oya Aydın türk Hukukunda cinsel yönelim ayrımcılığı ve Yeliz Kızılaraslan Arkadaş’ın şiirinde erkeklik ve homofobi eleştirisi üzerine sunumlar yapıp soruları yanıtladılar. Söyleşi sonrasında yine SBF’nin arka bahçesi önce kara Güneş’in daha sonra da İzmir Sokak Sanatçıları’nın müziklerine ve Arkadaş Z. Özger şiirlerine ev sahipliği yaptı.
 
Bir çok insana da Arkadaş Z. Özger ile tanışma fırsatı veren bu üç günlük etkinlik önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve Arkadaş’ı anarken birileri niceleri de Arkadaş’a merhaba diyecek.

…ve bir gün hiç anlamıyacaksınız
güneşe ve erkekliğe büyüyen vücudum
düşüvericek ellerinizden ve
bir gün elbette
zeki müreni seviceksiniz
 
(zeki müreni seviniz)
 
 
 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam