07/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Sebahat Tuncel, "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Sebahat Tuncel beraat etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sebahat Tuncel, "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Tuncel, bu davada tutuklu yargılanırken 2007 yılında milletvekili seçilmiş ve tahliye edilmişti. Hakkında mahkeme tarafından verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararının ardından yeniden görülmeye başlanan dava bugün Tuncel’in beraati ile sonuçlandı.
 
Anayasa Mahkemesi: “Hak ihlali var”
 
Yüksek Mahkeme, tespit edilen hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlali yönünden, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması bakımından yeniden yargılama yapılmak üzere dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesine hükmetmiş, Tuncel’in hakkaniyete uygun ve makul sürede yargılanmasına karar vermişti.
 
Yargıtay’ın kararı birçok çevreden tepki görmüştü
 
Beraat öncesinde, HDP/HDK Kadın Meclisi, Sebahat Tuncel’e verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasına tepki göstermiş ve şunları eklemişti:
 
“Sebahat Tuncel özgürlükçü bir kadın milletvekili olarak pantolon giyip Meclis’e giderken, Meclis’te başörtüsünü savunurken, kadına yönelik erkek şiddeti ile mücadele ederken, LGBTİ mücadelesini savunurken her yerde, her zaman özgürlükleri savundu.”
 
Sebahat Tuncel ise daha önce Yargıtay’ın onadığı hapis cezasına ilişkin “Bu kararı hukuki bir karar olarak değerlendirmek yanlış olur, kararın siyasi olduğu ortada. Demokratik mücadelemiz sürecek” demişti.

Etiketler: insan hakları
İstihdam