10/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Kadın Koalisyonu, ‘Yettiniz artık! Kadınsız demokrasi olmaz!’ dedi.

Seçimler yaklaşırken kadınların bir çift sözü var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Koalisyonu, “Yettiniz artık! Kadınsız demokrasi olmaz!” dedi.
 
Kadın Koalisyonu 2015 genel seçimleri için milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yayınladı.
 
Cinsiyet eşitliği için atılan adımları görünür kılacağını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine hizmet edenleri ise ifşa edeceğini belirten Koalisyon’un açıklamasının tam metni şöyle:
 
Yettiniz artık! Kadınsız demokrasi olmaz!
 
“Hayatlarımızı bizim dışımızda belirleyen, hayatta kalabilmenin sorumluluğunu ise bize yükleyen bu sistem, devam edemez!
 
“Demokrasi, lafla yürümez. Demokrasi mangalında kül bırakmayanlar, ölü kadınlar memleketi haline gelmemizdeki payınızı görün!
 
“Biz kadınlar, kurtarılmayı bekleyen kurbanlar değiliz. Örgütleniyoruz, güçleniyoruz, direniyoruz. Hayatımızı kâbusa çevirenlerden demokratik yollarla hesap soracağız.
 
“Eşitlik mücadelesinde sesimizi, sözümüzü bizimle birlikte haykıran, hayata geçirenlerden yana olacağız.
 
“Hayatımızın iplerini elimize alıyoruz, bundan böyle kadın erkek eşitliğini öncelikli hedefi haline getirmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceğiz!
 
“Eşitliğin gerçekleşmesini engelleyecek söylem ve uygulamalardan vazgeçmeyen adaylar ve partiler bizden oy beklemesin!
 
“Feministleri ve muhalif kadın örgütlerini hedef alanlar, dışlayanlar, size verecek oyumuz yok!
 
“Örgütlenme ve ifade özgürlüğünü, gösteri hakkını engelleyen, güvenliğimizi polisin insafına bırakan iç güvenlik yasasını destekleyenler, başka kapıya!
 
“Eşit temsil ve katılımın önündeki büyük engellerden biri olan seçim barajının kaldırılması için mücadele etmeyen partilere ne güveniriz ne oy veririz.
 
“Siyasi partiler artık ülkenin, hayatımızın sahibi gibi davranmaktan vazgeçmelidir. Siyaset erkeklerin güç savaşından ibaret değildir. Biz varız. Buradayız. Bizi ne siyasetin ne de hayatın dışına atmanıza izin vermeyeceğiz.
 
“Kadınların eşit varoluşunu tanıyan, onların mücadelesine omuz verenlerin yanındayız!
 
“2002’den beri yaptığımız gibi siyasi partilerin tüzüklerini, programlarını, aday listelerini, bizden nasıl bahsettiklerini yine yakından takip edeceğiz. Cinsiyet eşitliği için atılan adımları görünür kılacak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine hizmet edenleri ifşa edeceğiz.” 

Etiketler: kadın
İstihdam