27/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 2006 yılından bu yana Türkiye’nin farklı yerlerinde Gökkuşağı Etkinlikleri düzenliyor. Siz de şehrinizde buluşma düzenlemek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine yazabilirsiniz.

Şehrinizde Gökkuşağı Etkinliği düzenlemek ister misiniz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Gülce Gülnaz, kaosGL.org için stok görsel 

Kaos GL, 2006 yılından bu yana Türkiye’nin farklı yerlerinde Gökkuşağı Etkinlikleri düzenliyor.

Eski ismi Homofobi Karşıtı Buluşma olan etkinlik serisi sadece homofobi üzerine değil transfobi, bifobi, interfobi, lezfobi, acefobi gibi LGBTİ+ hareketinin mücadele ettiği konu ve alanlarda etkinlikler düzenleyerek Gökkuşağı Etkinlikleri olarak yola devam ediyor.

Sadece LGBTİ+ hareketinin ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları takvimlerinde yer alan önemli günler kapsamıyla sınırlı olan etkinlik desteği Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki şehirlerdeki LGBTİ+ derneklerinin ve inisiyatiflerinin başvurularını kapsıyor. COVID-19 pandemisiyle birlikte çevrimiçi toplantılarla birlikte buluşmalar hem yüz yüze hem de dijital ortamda düzenleniyor.

4 Mart HPV Farkındalık Günü, 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü, 16 Mayıs Yaşlı LGBTİ+ Onur Günü, 17 Mayıs Homofobi, Transfobi, Bifobi ve İnterfobi Karşıtı Gün, 23 Eylül Biseksüel Görünürlük Günü, 11 Ekim Uluslararası Açılma Günü, 26 Ekim İnterseks Farkındalık Günü, 1 Aralık Dünya AIDS Günü ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü gibi günler kapsamında şehrinizde birlikte etkinlik düzenlemek isterseniz, bilgi@kaosgldernegi.org adresine yazarak bilgi edinebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık, cinsellik
İstihdam