15/03/2011 | Yazar: Kaos GL

"Heteroseksist/Homofobik/Transfobik Eğlenceye Hayır!" demek i&cced

Sekans Pub’da Öpüşme Eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
"Heteroseksist/Homofobik/Transfobik Eğlenceye Hayır!" demek için biraraya gelen LGBT bireyler, önceki hafta tartaklandıklarını ve kovulduklarını iddia ettikleri Sekans Pub’da bir eylem gerçekleştirdiler.
 
12 Mart cumartesi akşamı LGBT bireyler ve LGBT arkadaşları, John F. Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Sekans Pub'da bir eylem gerçekleştirdiler. Eylemde gruptaki lezbiyen ve gey bireyler "Heteroseksist/homofobik/transfobik eğlenceye hayır!" diyerek bir dakika boyunca öpüştü ve sessizce dağıldı.
 
Facebook'ta aynı adla kurulan grup üzerinden "Biz LGBT ve LGBT-arkadaşları olarak büyükşehirlerin sözde güzide, sözde özgürlükçü eğlence mekanlarında gördüğümüz cinsel yönelime/ cinsiyet kimliğine karşı nefret içeren her türlü pis, aşağılık muameleye karşı başkaldırıyoruz! Artık cinsel yönelim ve cinsiyet ayrımcılığına katlanmıyoruz, alışın bize! Tüketime dayalı eğlence istemiyoruz! Eğer sen de bu heteroseksist/homofobik/transfobik muameleye dur demek istiyorsan katıl bize!..." söylemiyle bir araya gelen ve yine Facebook'ta aynı isimle etkinlik oluşturan grup, bu eylemlilik halinin homofobik/transfobik ve heteroseksist eğlenme kültürü bitene kadar devam edeceğini belirtti.
 
“Öpüşerek eylam yapmak anlamlı oldu”
Eylemde bulunan ve bu barda ayrımcılığa maruz kalmış olan Kazım E. (21) eylemle ilgili "Eylem, Sekans Pub'ın ayrımcı ve homofobik tavrına karşı oluştu tamamen. Bir hafta önce, arkadaşlarımla tartaklandığımız ve kovulduğumuz bar önünde bir eylem yapma kararı aldık. Bunu da öpüşerek yapmak daha anlamlı oldu çünkü o bardan zaten minik bir dostane öpücüğün iki gey tarafından gerçekleştirilmesi sonucu kovulmuştuk. Sekans aslında olayın tetikleyicisi oldu ama o mekan homofobik/transfobik tavır konusunda ne ilk ne de son! Olay kesinlikle bir eylemle çözülecek kadar küçük değil." şeklinde konuştu.
 
“Eylemi yapan arkadaşlar bir daha buraya giremezler!”
Sekans Pub sahipleri ile yaptığımız görüşmede bar sahibi Aziz Emre Güliçen (30) eşcinsellerle hiçbir meselelerinin olmadığını söyledi; "Geçen Cumartesi buraya gey 2 arkadaş gelmişler. Tabii ki sorun yok bizim için. Tam servis kapanırken çalışan arkadaşlardan biri hesabı götürmüş. Onlar da kendi üzerlerine alınmışlar. Tacize uğradıkları iddiasıyla polis çağırmışlar. Sadece omuzlarına kibarca dokunuldu aslında" dedi.
 
Bundan sonra ne olacağını sorduğumuzda ise "Cinsellik herkesin kendi özelidir. Bana ne! Ama cinselliklerini buradaki kimseye göstermemeliler. Masum bir öpücükten bahsetmiyorum. Öpüşmek var, öpüşmek var, kimse kimseyi rahatsız etmesin! Onun haricinde herkes müşterimizdir. Sadece bu eylemi yapan arkadaşlar bir daha buraya giremezler! Kapıdaki güvenlik arkadaşlar bunu engelleyecektir. Çünkü o arkadaşlar art niyetle dün buraya gelip bu eylemi yaptılar." cümlelerini kurdu.
 
Görüşleri alan: Nazlı Aksu

Etiketler: insan hakları
İstihdam