03/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Paneli’ 4-5 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Seks İşçileri Gündemlerini Yarın Ankara’da Tartışacaklar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Paneli” 4-5 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Derneğin 2006’dan beri her yıl gerçekleştirdiği etkinliğin bu yılki başlığı “Seks İşçilerinin Gündemi” olacak. Etkinlikte son zamanlarda artan ev mühürlemeleri, Kabahatler Kanunu ve seks işçilerine uygulanan sistematik şiddet tartışılacak.
 
Seks İşçilerinin Talepleri Meclis’e İletilecek
4 Mart Pazartesi günü yapılacak söyleşi, panel ve atölyelerin ardından 5 Mart Salı günü seks işçilerinin haklarının insan hakları olduğuna dikkat çekmek için TBMM’ye kart gönderme eylemi gerçekleşecek. Yenişehir Postanesi’nden gönderilecek kartlarla trans seks işçilerinin mesajları Meclis’teki kadın milletvekillerine iletilecek.

Konya’dan Seks İşçileri de Deneyimlerini Aktaracaklar
Bu yılki etkinliğe Konya’dan gelecek trans seks işçileri Şubat başında Konya’da yaşanan ev kapatmaları ve bölgede seks işçilerine yönelik artan şiddeti anlatacak ve deneyimlerini paylaşacaklar.
  
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, bütün seks işçilerini ve seks işçileri hakları savunucularını etkinliğe davet ediyor.

“Seks İşçilerinin Gündemi”
4 Mart, Pazartesi. Saat: 13:00
 
Adres: Aylak Yaşam Kültür Evi, Konur 2 Sk. No:63/13 Çankaya, Ankara.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam