31/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, kayıt dışı seks işçiliği yapanlardan vergi alınmasıyla ilgili çalışmalara dair dün bir basın açıklaması yayınladı.

Seks İşçilerinden Çifte Vergi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, kayıt dışı seks işçiliği yapanlardan vergi alınmasıyla ilgili çalışmalara dair dün bir basın açıklaması yayınladı. Dernek, yazılı basında çıkan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’nın vergilendirme planlarıyla ilgili olarak, seks işçilerinin ekonomik bir ablukaya alınmak istendiğine dikkat çekti:
 
“Kayıt dışı şekilde çeşitli mekânlarda seks işçiliği yapan bireyler kolluk kuvvetlerinin 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun meşru olmayan şekilde uygulanması suretiyle zaten sürekli bir ekonomik şiddetin baskısı altındadır. Kolluk kuvvetleri keyfi şekilde seks işçilerinden ‘gürültü yapmak’ veya ‘rahatsız etmek’ gibi son derece muğlâk iddialarla Kabahatler Kanunu’na dayanarak bir nevi ‘vergi’ almaktadır. Sokakta veya evlerinde çalışan neredeyse bütün seks işçileri polisin bu uygulaması sebebiyle ekonomik açıdan mağdur olmaktadır.”
 
Kayıt dışı seks işçilerinin vergilendirilmesinin seks işçiliğini bitirmek yerine seks işçilerinin güvenliğini daha da zora sokacağını belirten Kırmızı Şemsiye, seks işçilerine emeklilik, güvenli çalışma alanları ve sosyal güvence sağlanmadığı sürece vergi vermeyi kabul etmeyeceklerini belirtti.  

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam