23/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs’ın seks işçiliği konulu kapasite geliştirme eğitiminde saha yasal mevzuat karşılaştırması ve deneyim paylaşımları yapıldı.

Seks işçiliği konulu kapasite geliştirme eğitimi nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından Kaos GL iş birliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine yönelik seks işçiliği konulu kapasite geliştirme eğitimi 19 Kasım 2020 Cumartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Eğitim, “Sömürüden Özgür LGBTİ+ Hayat” Projesi kapsamında gerçekleştirilen LGBTİ+ seks işçilerinin durum haritalandırılması raporunun aktarılması ile başlayarak, araştırmada yer alan Bilimsel Danışman Prof. Dr. Özlem Cankurtaran ve Araştırma Asistanı Ali Odabaş tarafından araştırmanın içeriğinin ve saha deneyimlerinin paylaşılması ile devam etti. Eğitimin ikinci oturumu ise avukat ve hak savunucusu olan Kardelen Yılmaz tarafından Türkiye’de seks işçiliği ile ilgili yasal mevzuatın genel durumu ve farklı mevzuatların karşılaştırılması yapıldı. Eğitiminin son oturumu ise seks işçiliği üzerine hak savunuculuğu yapan Janset Kalan tarafından verilerek, bir hak savunucusu gözünde Türkiye’de seks işçiliği konusunda yaşananlar konusunda deneyim paylaşımı şeklinde gerçekleşti. Çevrimiçi yapılan kapasite geliştirme eğitimi, başarılı bir şekilde tamamlanmış olup, katılımcılara elektronik sertifikalarının verilmesi ile son buldu. Üç farklı oturumda dört eğitmen tarafından 10:00-14:00 saatleri arasında gerçekleşen eğitime Kuir Kıbrıs üyeleri katıldı.

Son olarak Sömürüden Özgür LGBTİ+ Hayat Projesi Ekibi, katkı koyan konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek, yapılan bu eğitim ile Kuir Kıbrıs Derneği’nin seks işçiliği konusundaki kapasitesinin aratılmasının önemini vurgulayarak, bu alandaki hak ihlallerinin giderilmesi için daha güçlü bir mücadelenin sürdüreceğini vurguladı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam