01/03/2015 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ seks işçisi kadınlara ‘öz savunma eğitimi’ verecek.

Seks işçilerine dönük şiddete karşı öz savunma dışında seçenek kalmadığını söyleyen İstanbul LGBTİ seks işçisi kadınlara “öz savunma eğitimi” verecek.
 
İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği 3 Mart Dünya Seks işçileri Günü vesilesi ile seks işçisi kadınlara “öz savunma eğitimi” verecek.
 
Transfobik nefret ve seks işçilerine dönük şiddet ile mücadele eden dernek Türkiye’de seks işçilerinin resmi olarak işçi haklarına sahip olmadığını vurguladı. Seks işçilerinin iş hayatlarında yaşadıkları şiddet olaylarında kanunlarla korunmak bir yana dursun, tahrik sebebi olmaya devam ettiğini söyleyen dernek, “öz savunma eğitimi” çağrısında şunları vurguladı:
 
“Öz savunma dışında seçenek kalmadı”
 
“Özellikle gece çalışan seks işçileri çok sıklıkla erkek şiddetine maruz kalmaktadır. Başvuru durumunda ise kolluk kuvvetleri tarafından herhangi bir işlem yapılmamakla birlikte şiddet mağduru olan kadın suçlu ilan edilmektedir. Konu yargıya taşındığında ise ‘orospufobik’ olan hakim ve savcılar tarafından adil yargılanma gerçekleştirilmemektedir. Güvenli çalışma alanı sağlamayan kanun koyucular ise seks işçilerini görmezden gelip kabahatler kanunu çerçevesinde el atından vergi toplamaya devam etmektedir. Bu adaletsizlikler çerçevesinde seks işçilerinin öz savunma dışında başka bir seçeneği kalmamaktadır.”
 
Üç ay sürecek eğitimlere katılım için başvurular istanbulgbtt@gmail.com üzerinden yapılacak. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam