06/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Antony Hegarty, ’Meltdown Festival at the Southbank Centre’da konser vermesi için sanatçı Selda Bağcan’a teklif götürdü

Selda Bağcan, Antony Hegarty’nin Davetlisi Olarak Londra’ya Gidiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antony Hegarty, ’Meltdown Festival at the Southbank Centre’da konser vermesi için sanatçı Selda Bağcan’a teklif götürdü

İstanbul Caz Festivali’nde konser verecek olan dünyaca ünlü müzisyenlerden Antony and the Johnsons’tan Antony Hegarty; sanat danışmanlığını yaptığı, 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında gerçekleşecek “Meltdown Festival at the Southbank Centre”da konser vermesi için Türk Halk Müziği sanatçısı ve besteci Selda Bağcan’ı davet etti.

İngiltere’de doğan şarkıcı, besteci ve söz yazarı Antony Hegarty; Türk Halk Müziğinin ve protest müziğin önde gelen adlarından biri olan Selda Bağcan’a hayran olduğunu vurgulayarak, sanat danışmanlığını yaptığı 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında gerçekleşecek “Meltdown Festival at the Southbank Centre”da konser vermesi için sanatçıya teklif götürdü. 2 Ağustos 2012 tarihinde Londra’da, “Queen Elizabeth Hall”da gerçekleşecek konserde sahne alacak olan Selda Bağcan; bu yıl Türkiye’den katılan tek sanatçı olacak ve Londra’da sevenleriyle buluşacak.
 
1993 yılından beri geleneksel hale gelen “Meltdown Festival at the Southbank Centre”a daha önce katılan dünyaca ünlü sanatçılar arasında; Nick Cave, John Peel, Laurine Anderson, Patti Smith, David Bowie ve Ray Davies gibi dünya devleri yer alıyor. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam