26/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu yaptığı basın toplantısıyla Nefret Suçları Yasa Kampanyasını tanıttı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Yasemin İnceoğlu ve Levent Şensever kampanyayı tanıttı.

Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu yaptığı basın toplantısıyla Nefret Suçları Yasa Kampanyasını tanıttı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Yasemin İnceoğlu ve Levent Şensever kampanyayı tanıttı.
 
44 sivil toplum örgütü, nefret suçlarına ilişkin yasal düzenleme gereksinimini Meclis ve kamuoyu gündemine getirmek üzere Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu oluşturuldu.
 
Platform “SEN DE BAŞKASIN, NEFRETME” sloganıyla başlattığı kampanyanın basın açıklamasını 26 Ocak 2012 Perşembe günü Taxim Hill Hotel’de gerçekleştirdi.
 
Katılımın yoğun olduğu toplantıda Yasemin İnceoğlu ve Levent Şensever kampanyayı tanıttı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, oyuncu Melih Ekener ve Cengiz Bozkurt, gazeteci Pınar Öğünç ve Roni Margulies de toplantıya katılanlar arasındaydı.
 
Şensever, "Nefret Suçları’nın insan haklarına ve hukuka dayalı bir şekilde ele alınabilmesi için  "Nefret Suçları Yasası"na acilen ihtiyaç vardır. AGİT katılımcısı 56 ülkeden 34’ünde nefret suçlarına ilişkin yasal düzenlemeler mevcuttur. Türkiye de ise böyle bir düzenleme mevcut değil.
 
"Nefret söylemi planladığımız yasa tasarısı içerisinde yer almıyor. Çünkü ifade özgürlüğü ve nefret söylemi arasında ince bir çizgi var. Platformu oluşturan kurumlarda bu konuda farklı bakış açılarına sahip olduğu için yer vermiyoruz" diye konuştu. 
 
Platform adına basın açıklamasını okuyan Galatarasay Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu da platformun genişleyeceğini ve bireysel katılımında mümkün olduğunu ifade etti.
 
Nefret Suçları’nın önlenebileceğini belirten İnceoğlu "Devletin nefret suçlarına karşı alacağı tutum ve yasal düzenlemeler konusunda atacağı adımlar, toplumsal barışın güçlenmesi için son derece değerli bir mesaj vermiş olacaktır. Bu mesaj, pek çok mağdur grubun çoğulcu demokrasiye ve adalete yönelik güvenini de arttıracaktır" dedi.
 

Platform, Nefret Suçları’nın insan haklarına ve hukuka dayalı bir şekilde ele alınabilmesi için, bir “Nefret Suçları Yasası”na ivedilikle ihtiyaç olduğuna işaret ediyor. Nefret Suçlarının hem toplumda konuşulur hale gelmesini, hem de konuyla ilgili bir yasa çıkarılmasını amaçlıyor.

İmza kampanyasına katılmak için: http://imza.nefretme.org/


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam