10/03/2010 | Yazar: Atilla Demir

ABD Helsinki Komisyonu eş başkanları Demokrat Parti Mar

ABD Helsinki Komisyonu eş başkanları Demokrat Parti Maryland Senatörü Ben L. Cardin ve Demokrat Parti Florida Milletvekili Alcee L. Hastings, Salı günü yaptıkları açıklamada, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın eşcinsellerle ilgili yaptığı açıklamalardan duydukları üzüntüyü belirttiler. Kavaf, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak tanımlamıştı.
 
Cardin, “Türkiye’de kadından ve aileden sorumlu bakanın görüşlerine aksi görüşler belirtmek utanç verici. Bu zarar verici yorumların sonrasında, Türkiyeli seçilmiş liderlerin tüm insanların haklarını savunmalı ve nefret dolu bu yorumları kınamalıdır. Sağlık Bakanı’nın konuyla ilgili olarak Kavaf’a katılmadığını belirtmesi ve toplumun daha toleranslı olması gerektiğini belirtmesi sevindirici.” Olduğunu belirtti.
 
Hastigns ise “Bu tip bir nefret söylemi ve cehalet, hele ki bir siyasetçi tarafından, asla kabul edilemez ve tolere edilemez. Bakan bu sözlerinden dolayı özür dilemelidir. Hükümette yer alan birisi olarak, sözlerinin herhangi bir gruba karşı ayrımcılıkları teşvik edeceğini bilmelidir. Nefret asla kabul edilemez.” yorumunda bulundu.
 
Başkan Cardin ve Eş Başkan Hastings, A.B.D.’ninde dahil olduğu Helsinki Komisyonunda yer alan 56 ülkede, tüm azınlıkların hakları için mücadele etmekte ve hoşgörüsüzlüklere karşı koymaktadırlar.


Etiketler: insan hakları
İstihdam