09/12/2012 | Yazar: Ali Erol

Education International, AbvaKabo, KESK, DİSK, Birleşik Metal-İş ve sendikal örgüt TIE-Netherlands üyesi sendikacılar Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’da bir araya gelecekler.

Sendikacılar LGBT’lerin Çalışma Hakkı İçin Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’da LGBT’lerin çalışma hakkı için Belçika, Hollanda ve Türkiye’den sendikacılar Ankara’da bir araya gelecekler.
 
Kaos GL Derneği’nin “İnsan Hakları Haftası”nda düzenleyeceği “Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”da, LGBT’lerin çalışma hakkı ile eğitim ve sağlığa erişim hakları da ele alınacak.
 
Ankara Barosu Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, 15-16 Aralık hafta sonu, herkesin katılımına açık gerçekleşecek Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un ilgili oturumlarında Belçika, Hollanda ve Türkiye’den sendikacılar LGBT’lerin çalışma hakkı için buluşacak.
Education International (Belçika), AbvaKabo FNV (Hollanda), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Birleşik Metal-İş ve sendikal örgüt TIE-Netherlands (Hollanda) üyesi sendikacılar Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’da bir araya gelecekler.
 
Çalışma Hakkı: Çalışma Hayatı, İstihdam, Sendikal Hareket
 
LGBT’lerin çalışma hayatında maruz bırakıldıkları ayrımcılık ile sendikal hareketin ilişkisinin ele alınacağı oturumlardan ilki, “Çalışma Hakkı: Çalışma Hayatı, İstihdam, Sendikal Hareket” başlığı altında, 15 Aralık Cumartesi günü, 15:00-16:30 saatlerinde yapılacak.
 
İnsan Hakları Savunucusu Hakan Ataman’ınmodere edeceği, CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu’nunda katılacağı “Çalışma Hakkı” oturumunda bir araya gelecek olan sendikacılar şunlar:
 
Eğitim sendikalarının enternasyonal çatı örgütüEducation International’dan Rebeca Sevilla, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Uluslararası İlişkiler Müdürü Kıvanç Eliaçık, Birleşik Metal-İş’ten Eyüp Özer.
 
Hollanda’dan sendikal örgüt TIE-Netherlands’dan Marten van den Berge ile birlikte yine Hollanda’nın en büyük kamu çalışanları sendikası AbvaKabo FNV’den Miekie Awater, Lili BrouweJan Molenaar ve Judith Wetserhoek Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’a katılmak üzere Ankara’da olacaklar.
 
Eğitim Hakkı: Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı
 
Sempozyum’un son günü, 16 Aralık Pazar, 15:00-16:30 saatlerinde gerçekleşecek “Eğitim Hakkı” oturumunun sendikacı katılımcıları ise Eğitim-Sen Genel Merkezi Eğitim Sekreteri Betül Korkut ile Education International’dan Rebeca Sevilla olacak.
 
Sağlık Hakkı: Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un son oturumu olan “Sağlık Hakkı: Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri” ise16 Aralık Pazar günü, 17:00-18:30 saatlerinde yapılacak.
 
“Sağlık Hakkı” oturumuna SES Sendikası Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Zülfikar Kartal Akçay ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de katılacak.
 
Ayrımcılığı Şutla!
 
Kaos GL, cinsel yönelim ayrımcılığına maruz bırakılarak işinden atılan Hakem Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışıyor.
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum kapsamında Hakem Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışma maçlarının ilkinde 10 Aralık Pazartesi günü, 18:00-19:00 saatleri arasında Eski Ted Koleji halı sahasında Gençler Birliği Taraftar Grubu ile Kaos GL & Sol Fa Sol Karması halı sahaya çıkacak.   
 
11 Aralık Salı günü, 14:00-15:00 saatleri arasında ise Eski Ted Koleji halı sahasında insan hakları savunucuları, akademisyenler ve aktivistler çalışma hayatında cinsel yönelim ayrımcılığına maruz kalan Hakem Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışma maçı yapacak.
 
Sempozyum merkezi
Ankara Barosu Eğitim Merkezi Konferans Salonu, Ihlamur Sokak, No: 1, Kızılay
 
Sempozyum için iletişim
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358 Faks: 0312 230 6277
bilgi@kaosgldernegi.org
 
İlgili haber:
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un Programı Açıklandı
 
Kaos GL Sosyal Hakları Tartışmaya Açıyor
 
LGBT’ler Sosyal Hizmetlere Nasıl Erişecek!
 
LGBT’ler İçin Sosyal Hizmet Sempozyumu
 
Sivil Toplum ve Akademi Halı Sahada Buluşuyor

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam