24/03/2015 | Yazar: Kaos GL

DİSK-KESK-TMMOB-TTB yöneticilerinin ‘Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak’ ile suçlandığı 2014 1 Mayıs’ı davasında beraat kararı çıktı.

Sendikacılara açılan 1 Mayıs davasında beraat Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
DİSK-KESK-TMMOB-TTB yöneticilerinin  “Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak” ile suçlandığı 2014 1 Mayıs’ı davasında beraat kararı çıktı.
 
2014 1 Mayıs’ı ile ilgili DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve dönemin TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir Aktan hakkında İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması bugün (24 Mart) yapıldı.
 
Avukatların ve yöneticilerin son savunmalarında, 1 Mayıs’ta işçileri Taksim’e çağırmanın suç olmadığı, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama hakkının engellemesinin suç olduğu dile getirildi.
 
“Hukuk tanımaz meydan yasağına son verin!”
 
Savunmaların ardından, “Suç unsuru oluşmadığı” gerekçesiyle beraat kararı verildi. Beraat kararının ardından emek ve meslek örgütleri adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko basına bir açıklama yaptı. Kani Beko açıklamasında şunları söyledi:
 
“Gerek bu duruşmada, gerekse bir önceki duruşmada hepimiz aynı ifadeyi defalarca tekrar ettik. ‘Evet biz suçlamalarda iddia edildiği gibi işçileri, emekçileri, halkımızı 1 Mayıs 2014’te 1 Mayıs meydanına çağırdık.’ Biz sözümüzün arkasında durduk ve 1 Mayıs’ta Taksim meydanına çıkmak istememizin suç olmadığını dile getirdik. Bu konuda alınmış ulusal ve uluslararası mahkeme kararlarını sunduk.”
 
Beko karardan sonra İstanbul Valiliği ve hükümete seslenerek, “Kazandığımız çok sayıda davaya bir yenisini daha ekledik. Artık bu hukuk tanımaz yasağa bir son verin. 1 Mayıs meydanı konusundaki mahkeme kararlarını, Anayasa’yı ve yasaları görmezden gelmekten vazgeçin. Hukuksuz bir inadı sürdürerek,  bu bayramı da işçi sınıfına ve İstanbullulara zehir etmeyin” dedi. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam