03/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Sendikalı kamu emekçisi kadınlar, sebeplerini anlatarak anayasa değişikliğine ‘Hayır’ dediklerini bir videoyla duyurdu.

Sendikalı kamu emekçisi kadınlar ‘Hayır!’ diyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sendikalı kamu emekçisi kadınlar, sebeplerini anlatarak anayasa değişikliğine “Hayır” dediklerini bir videoyla duyurdu.

Kamu Emekçisi Sendikaları Konfedarasyonu’ndan (KESK) kadınlar, demokratik birikime ve mirasa sahip çıktıklarını ve tekçiliği reddettiklerini vurgulayarak kamunun tasfiyesine, güvencesiz,  esnek, cinsiyetçi  çalışma rejimine; homofobiye, transfobiye ve nefrete “Hayır” dedi.

“Referandumda “Hayır”ı örgütlüyoruz!”

KESK’li kadınlar tüm kadınları “Hayır”da buluşmaya çağırdı:

“Toplumu kutuplaştıran, tek yaşam biçimini dayatan, şiddeti ve savaşı tırmandıran kirli politikalarınıza, ne giydiğimize, ne söylediğimize, kaç çocuk doğuracağımıza  ve nasıl yaşayacağımıza dair fetva verenlere, homofobiye, transfobiye ve öldüren nefretinize karşı: Bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyoruz! ‘Hayır’ diyoruz!”

“Yaşamımıza doğrudan müdahale edilmek istendiğinde güçlü birliktelikleri oluşturarak püskürttüğümüz nice eril saldırıların en büyüğüyle karşı karşıyayız. Bu anayasa paketine ‘Hayır’ demek için sadece kadın olmak yeterli. Bu nedenle en güçlü  kadın  birlikteliğini  örmek sorumluluğunu taşıyoruz. KESK’li kadınlar olarak taleplerimiz ve itirazlarımızla bir araya geleceğimiz , umudumuzu büyüttüğümüz , birbirimizden güç aldığımız  tüm kadınları ‘Hayır’da buluşmaya çağırıyoruz!”


Etiketler: kadın
İstihdam