20/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin ‘Sosyal İçerme’ dosya konulu Ocak-Şubat sayısı çıktı. Derginin 146. sayısında sosyal içerme ve çeşitlilik kavramları tartışılıyor.

Senenin ilk Kaos GL dergisi raflarda: Sosyal içerme Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi’nin “Sosyal İçerme” dosya konulu Ocak-Şubat sayısı çıktı. Derginin 146. sayısında sosyal içerme ve çeşitlilik kavramları tartışılıyor.

2016’nın ilk Kaos GL Dergisi “Sosyal İçerme” başlığıyla yayınlandı. Derginin bu sayısında Kasım 2015’te düzenlenen Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşan farklı ülkelerden katılımcılarla söyleşiler yer alıyor.

Söyleşilerin yanı sıra sanattan, festivallere ülke ve dünyadan LGBTİ gündemi dergi sayfalarında okurlarla buluşmayı bekliyor.

Çoğulcu demokrasi ve ayrımcılık

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Aylime Aslı Demir’in sunuş yazısı şöyle:

“Kaos GL’nin 2015 yılında çalışma başlıklarından biri olarak belirlediği “Sosyal İçerme” ve “Çeşitlilik” kavramlarını, yıl boyu yaptığımız etkinliklerde tartışmaya açtık. Zira sosyal dışlanmanın hemen hemen bütün kamusal alanlarda pek çok farklı uygulamasına maruz bırakılan LGBT’lerin ayrımcılığa, toplumsal önyargılara ve cinsiyet temelli şiddete karşı sosyal içerme stratejileri geliştirmek oldukça büyük önem arz etmekte.

“Bu sayıda da insan hakları, sosyal içerme ve çoğulcu demokrasi kavramlarının kesişme noktaları olan ayrımcılık, toplumsal önyargılar ve cinsiyet temelli şiddet ile mücadelede Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği kriterleri ve bunların uygulanmasında egemen devletlerin ve ulusal ve yerel politikaların rolünü tartıştık.

“LGBT’lerin istihdamı, barınma ihtiyacı, sağlığa ve eğitim kurumlarına erişimi gibi alanlarda yaşanılan sıkıntılar karşısında farklı ülkelerde hayata geçirilen politikaları, istihdama katılım ile herkesin kaynaklara, haklara, mallara ve hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, sosyal dışlanma riskinin önlenmesi ve ilgili tüm tarafların seferber edilmesi örneklerini dergimize doğrudan bu politikaları üretenler anlattı.”

Gelecek sayı: Yeni Medya

Mart-Nisan 2016 sayısının dosya konusu “Yeni Medya” olarak belirlendi. En geç 15 Şubat'a kadar editor@kaosgl.org adresine katkılar bekleniyor.

Kaos GL Dergisine basılı ya da internet üzerinden erişmek için abone olabilir ya da bu bağlantıda bulacağınız kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam