23/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Kullandığı ses malzemelerinin ana kaynağını Mısır pop müziğinden alan kuir müzikal “Seni Bir Yaz Gününe Mi Benzetsem?”, KIRIK’ın kuir üretimlerden ve LGBTİ+ sanatçıların işlerinden oluşan programı kapsamında 28 Ocak’a kadar gösterimde.

“Seni Bir Yaz Gününe Mi Benzetsem?” KIRIK’ta yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mohammad Shawky Hassan’ın “Seni Bir Yaz Gününe Mi Benzetsem?” (Shall I Compare You to a Summer’s Day?) filmi, KIRIK’IN kuir üretimlerden ve LGBTİ+ sanatçıların işlerinden oluşan programı kapsamında 28 Ocak’a kadar gösterimde.

Film; biçimsel referansını Arap halk masallarından, kullandığı ses malzemelerinin ana kaynağını Mısır pop müziğinden alan güncel bir kuir müzikal. Yönetmenin kişisel aşk günlüğünü “Binbir Gece Masalları” formunda anlattığı filmde hikayeler hiçbir zaman görülmeyen başkahraman Şehrazat ile eski aşıkların hayaletleri arasındaki diyaloglar aracılığıyla gelişiyor.

Filmi izlemek için tıklayın.

Mohammad Shawky Hassan

2019’dan beri Berlin’de yaşayan ve çalışan Mısırlı bir film yönetmeni ve video sanatçısı. Son filmi Başka Bir Konuya Değinmek Gerekirse’nin (And on a Different Note) galası Berlinale – Forum Expanded’da gerçekleşti ve New York’taki Modern Sanat Müzesi’nin (MoMA) kalıcı koleksiyonuna dahil edildi.


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam