26/04/2010 | Yazar: Kaos GL

23 Haziran’da, 18.

Senin Hormonlu Domates Adayın Kim? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
23 Haziran’da, 18. LGBTT Onur Haftası kapsamında sahiplerini bulacak ödüllere aday olmasını  istediğiniz isimleri hormonludomates@gmail.com adresine yollamanızı istiyoruz. 
 
İlk kez 2005’te verdiğimiz Hormonlu Domates ödüllerinin amacı kamusal alanda LGBTT bireyler hakkında homofobik sözler sarf eden ve/veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmekti. İlk yıl ödül kazanan isimleri biz seçmiştik. 
 
2006’dan bu yana adayları  da kazananları da sizler belirlediniz.  
 
Ödülü geçen yıl Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakit gazetesi, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, oyuncu Fikret Kuşkan, Kanal D'de ekrana gelen "Çok Güzel Hareketler Bunlar", psikiyatrist Nevzat Tarhan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şahan Gökbakar’ın oynadığı “Recep İvedik” filmi, İzmir’deki Miko Kafe, Papa ve Katolik kilisesi aldı.  
 
Jüri Özel Ödülü de eşcinselliğin hastalık olduğunu söyleyen İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Okşan Öztok'a ve eşcinselleri bu hastalıktan kurtardığını iddia eden Emine Şenlikoğlu'na verildi.
 
Daha önceki yıllarda ödül kazanlar arasında Hülya Avşar, Alişan, Oktay Kaynarca, Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmet Ali Erbil, Erol Köse ve Deniz Baykal, İstanbul, Ankara ve Bursa Emniyet Müdürlükleri, Okan Bayülgen gibi isimler ve kurumlar vardı. 
 


Etiketler: medya
nefret