10/12/2022 | Yazar: Kaos GL

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İçişleri ve Aile Bakanları’nı eleştirdi, “İki yetişkinin rızası ile birbirini sevmesi, sevişmesi sadece onları ilgilendirir” diyerek LGBTİ+ haklarını savundu.

Sera Kadıgil: Ben LGBTİ+’ların haklarını savunmakla mükellefim, bağırın, çıldırın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Yürütme adına sözlerin tamamlanmasının ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil söz alarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı eleştirdi.

"Beni LGBTİ+ hakları ilgilendirir"

Kadıgil, İçişleri Bakanı’nın kendisine yönelik “cinsiyetsiz” sözlerine LGBTİ+ haklarını hatırlatarak yanıt verdi:

“Sayın Bakan, ben duymazdan bağırıp çağırdığı için bana ne demiş biliyor musunuz arkamdan, ‘LGBT’ci’ demiş, ‘cinsiyetsiz’ demiş. Sayın Bakan, dedim herkesten özür dilerim. Süleyman, ben cinsiyetsiz değilim. Önce onu söyleyeyim. Her 25 Kasım’da, her 8 Mart’ta tir tir titreyerek yasaklamaya çalıştığın kadınlardan biriyim. Önce bunu kafana sok, bu bir. Beni, evet LGBTİ+ hakları ilgilendirir. Çünkü iki yetişkinin rızası ile birbirini sevmesi, sevişmesi sadece onları ilgilendirir. Anayasal olarak ben onları savunmakla mükellefim. Bağırın, çıldırın. Bu ülkede bir Anayasa var.”

"Ağzını açıp tek laf etmeyen Aile Bakanı ilgilendirir"

Kadıgil ardından İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’ndaki sistematik çocuk istismarına ilişkin söz aldı, Aile Bakanı Yanık’ı sert bir dille eleştirdi:

“Beni ne ilgilendirir biliyor musunuz? 6 yaşındaki çocuğunu 30 yaşındaki müridine eş diye veren o şerefsiz tarikat şeyhi… O beni ilgilendirir. Beni ne ilgilendirir biliyor musun? 2020 yılında ben o çocuğu koruma altına aldım deyip de ağzını açıp tek laf etmeyen, o tarikatın kapısını basmayan ne Yusuf Ziya Gümüşel'e ne o çocuk tecavüzcüsü Kadir İstekli’ye tek bir laf edemeyen, onları tutuklatamayan sonra da utanmadan Aile Bakanı diye oturan bu kadın ilgilendirir beni.”

İçişleri Bakanı Soylu’nun Hiranur Vakfı yöneticileri ile fotoğraflarını Meclis kürsüsünde gösteren Kadıgil konuşmasına şöyle devam etti:

“Bak elimde fotoğraf… Fotoroman Süleyman’ın fotoğraflarından. Yanında kim var biliyor musunuz? Hiranur Vakfı’nın yetkilileri. Hani 6 yaşında çocuğu tarikatına eş yapanlar var. İşte beni bu ahlaksızlıklara ağzını açıp tek laf edemeyenler ilgilendirir. İstediğiniz kadar bağırın.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam