07/11/2012 | Yazar: Barış Sulu

Antalya’da iki kişi tarafından boğazı kesilerek ağır yaralanan ve kan kaybından hayatını kaybeden 25 yaşındaki trans kadın Serap Güneşer’in katilleri yakalandı.

Serap’ın Katilleri Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Antalya’da iki kişi tarafından boğazı kesilerek ağır yaralanan ve kan kaybından hayatını kaybeden 25 yaşındaki trans kadın Serap Güneşer’in katilleri yakalandı.
 
Cinayette bıçağı kullanan 31 yaşındaki Hasan Göktaş düzenlenen operasyonla evinde gözaltına alındı. Olaya karışan arkadaşı 19 yaşındaki Tolga Aytaş’ın ise cinayetten iki gün sonra karıştığı bir kavga nedeniyle cezaevinde olduğu ortaya çıktı.
 
Cinayet, 24 Ekim gecesi merkez Muratpaşa İlçesi’nde meydana gelmişti. Serap Güneşer, kavga ettiği kişiler tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüş, trans aktivist Michelle Demishevich cinayetle ilgili olarak “Polis, olay yerine gelen diğer trans bireylerle birlikte, o sırada ağır yaralı da olsa hayatta olan Serap’a da biber gazı sıktı” demişti.
 
Yapılan araştırmada, Mobese kameralarında olayın hemen ardından koşarak kaçan iki kişi olduğu belirlendi. Polis, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı. Cinayet şüphelilerinden Tolga Aytaş’ın Bahçelievler Mahallesi’nde 26 Ekim gecesi karıştığı bir kavganın ardından tutuklandığı ortaya çıkarken arkadaşı olan ve bıçağı kullanan Hasan Göktaş’ın ise Şarampol Caddesi’nde oturduğu belirlendi.
 
Dün gece düzenlenen operasyonla yakalanan Göktaş, ifadesinde Serap Güneşer’i öldürdüğünü itiraf etti. Göktaş, "Tolga ile birlikte alkol aldık ve eğlenmek için travestilerin yanına gittik. Biz gecelik kalmak istiyorduk. Ancak konuştuğumuz travestiler saatlik görüşme yaptıklarını söyledi. Travestilerden ikisi yürüyerek uzaklaşırken biri ile konuşmayı sürdürdük. Bize paramızın olup olmadığını sordu. Biz de ’Paramız var’ diyerek cebimizdeki parayı gösterdik. O da bizimle gece kalamayacağını söyledi. Sonra bu nedenle tartışma çıkınca bize ağır küfürler etti. Ben de sinirlenip bıçakladım ve kaçtım" diye konuştu.
 
Şüpheli Göktaş, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 
LGBT örgütleri nefret cinayetini kınayan bir basın açıklaması yayınlamış ve basın açıklamasında “nefreti körükleyerek, öldürülmemizi daha ne zamana kadar seyredeceksiniz?” “kaç kişinin daha öldürülmesi gerekiyor” diye sorarak, LGBT bireyleri ayrımcılık ve şiddete karşı koruyacak yasal düzenlemeleri talep ettiklerini dile getirmişti.
 
Konuyla ilgili haberler:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret