11/02/2024 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Trans Onur Haftası’nın dünkü eyleminde gözaltına alınan herkes serbest.

“Serbest bırakılmayan tek arkadaşımıza da kavuştuk!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Trans Onur Haftası’nın dünkü eyleminde gözaltına alınan herkes serbest.

İstanbul Trans Onur Haftası’nın dün (10 Şubat) Süreyya Operası önünde gerçekleştirmek üzere bir araya geldiği eyleme polis saldırmış, eylemin ardından 11 hak savunucusu gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan hak savunucularından biri hariç herkes dün gece serbest bırakılmıştı.

“Bizi fiziksel can güvenliğimizle tehdit ediyorsunuz, bunun farkındayız”

Hafta komitesi, tüm gözaltıların serbest olduğunu duyurarak mevcutlu sevk işlemi sebebiyle dün akşam nezarethanede tutulan hak savunucusunun gözaltı koşullarına dikkat çekti. Su, tuvalet ve yemek gibi temel ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını söyleyen komite, hak savunucusunun tutulduğu ortam koşullarını paylaşarak “Gerekli tüm itirazları yapacağız” dedi:

“2 gün imza ve yurtdışına çıkış yasağını kapsayan adli control şartıyla serbest bırakılan arkadaşımıza uygulanan işkenceyle gözaltı ve devamında gece boyunca süren kötü muameleyle alıkonma kabul edilemez. Bizi fiziksel can güvenliğimizle tehdit ediyorsunuz, bunun farkındayız fakat yılmıyoruz, mücadelemizden vazgeçmiyoruz, gerekli olan tüm itirazlarımızı yapacağız.

Translar olarak buradan bir kez daha söylüyoruz, sokaklardan, kampüslerden, meclisten, iş yerlerinden, hastanelerden, yaşamın hiçbir alanından bizi uzaklaştıramazsınız. Varız ayol. Her gün daha da çoğalarak varız! Yaşamın her alanında, yaşasın trans mücadelemiz!”


Etiketler: insan hakları, yaşam, sağlık hakkı
İstihdam