28/04/2010 | Yazar: Kaos GL

İzmir'de 3 gecede 3 kişiyi 7,65 milimetre silahla öldüren seri katil bu sabah erken saatlerde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otomobilin içinde yakalandı.

Seri Katil Bodrum'da Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir'de 3 gecede 3 kişiyi 7,65 milimetre silahla öldüren seri katil bu sabah erken saatlerde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir otomobilin içinde yakalandı. Üst aramasında 4 bin Euro ve pasaport çıkan zanlının Yunanistan üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı üzerinde duruluyor. Polis, kent halkına korku dolu günler yaşatan katili görgü tanıklarının ifadesine dayanarak çizdiği bu robot resimle arıyordu.

İzmir'de üst üste üç gecede 3 kişinin öldürülmesi olayının faili olduğu ileri sürülen ‘seri katil’ şüphelisi bugün saat 05.30'da Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalandı. Şüpheli H.A.'nın yurt dışına kaçmayı planladığı ortaya çıktı.

İzmir'in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla'nın, Konak'da Siyah Pembe Üçgen Derneği üyesi Azra adlı transseksüelin başlarından birer kurşunla öldürülmesi olaylarının faili olan ‘seri katil’in yakalanması için alarma geçen güvenlik güçleri bu sabah sonuca ulaştı. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren polis, bugün saat 05.30 sıralarında Kumbahçe Mahallesi Atatürk Caddesi Merve Kavşağı'nda durdurduğu otomobilde ‘seri katil’ olduğu idida edilen H.A.'yı yakaladı.

Mardin nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki H.A.'nın cinayetlerde kullandığı sanılan 7.65 milimetre çapındaki tabanca ile kurbanlarından aldığı bazı eşya ele geçti. Üzerinde 4 bin euro para ve pasaport bulunan şüpheli H.A.'nın, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı belirtildi. Sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürülüğü'ne götürülen H.A.'nın işlemlerin ardından İzmir'e gönderileceği belirtildi.

Kardeşleri de İzmir'de Gözaltında
Polis, ‘seri katil’ olduğu iddia edilen H.A.'nın yakalanmasının ardından yakın çevresine yöneldi ve İzmir'de bulunan 3 kardeşi de gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na götürülen kardeşleri ilk ifadelerinde, ‘seri katil’ olduğu ileri sürülen H.A.'yı bir süredir görmediklerini, olaylarla hiç bir ilgilerinin bulunmadığını söyledi.
Gözaltına alınan H.A. ve kardeşlerinin sorgusu sürüyor.

7.65 Belinde Çıktı
Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, bugün saat 05.30 sıralarında İzmir ve Muğla polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla, İzmir'deki üç cinayetin şüphelisi 27 yaşındaki H.A.'nın otomobilden inip bir pansiyona girerken yakalandığını açıkladı.
Cinayetlerde kullanılan 7.65 milimetre çapındaki tabancanın da H.A.'nın belinden ele geçirildiğini belirten Emniyet Müdürü Kadir Ay, tabancanın dolu ve merminin de namluya sürülü olduğunu söyledi. Kadir Ay, operasyonu gerçekleştiren polis ekibine, çatışma olasılığına karşı 6 kişilik özel harekat timinin de destek verdiğini belirtti.
Polise direnmeden teslim olan şüpheli H.A.'nın bavulundan, öldürdüğü kurbanlara ait bazı eşya ve kredi kartlarının da çıktığını belirtti.
İzmir'de garsonluk yaptığı belirtilen H.A.'nın psikolojinin bozuk olduğu, ifadesi alınırken bunun da dikkate alındığını kaydedildi.

Konuyla ilgili haberler:
http://kaosgl.org/icerik/siyah_pembe_ucgenin_ilk_uyesi_azra_olduruldu
http://kaosgl.org/icerik/lgbtt_orgutleri_nefret_cinayetlerine_karsi_onlem_alinsin
http://kaosgl.org/icerik/izmirde_bir_haftada_ucuncu_cinayet 


Etiketler: insan hakları
İstihdam