18/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Muğla’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Şerzan Kurt’u vuran polisin yargılandığı dava 21 Ekim tarihinde saat 10.00’da görülmeye devam edilecek

Şerzan Kurt Davasına 21 Ekim’de Devam Edilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Muğla’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Şerzan Kurt’u vuran polisin yargılandığı dava 21 Ekim tarihinde saat 10.00’da görülmeye devam edilecek. Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesi 26 Ağustos 2011 tarihinde görülen duruşmada eksikliklerin giderilmesi ve gizli tanığın dinlenilmesi için davayı 21 Ekim tarihine ertelemişti.

Dava 7 Ağustos 2010’da Muğla Valiliğinin talebi üzerine Eskişehir’e taşınmıştı.

Muğla Üniversitesi öğrencisi olan Şerzan Kurt 11 Mayıs 2010 tarihinde Muğla’da çıkan olaylarda sivil polis Gültekin Şahin tarafından vuruldu. 24 Mayıs 2010 tarihinde hayatını kaybeden Kurt’u Batman’da binler uğurladı.

Şerzan Kurt’un Babasından Mektup Var:’ Türkiye Halklarının Vicdanına Sesleniyoruz’
Şerzan Kurt Davası 8. Duruşmasına Çağrıda bulunan baba Ömer Kurt şöyle bir çağrıda bulundu:

‘Kandan, kinden, sömürüden, statükodan ve ötekileştirmeden beslenen sivil ve resmi zihniyet sahipleri, ‘açılım politikasını’ bahane ederek yıllarca ötekileştirme politikasının oluşturduğu hassasiyetleri de kullanarak 12 Mayıs 2010 tarihinde Ege Bölgesinde Kürt-Türk çatışmasını çıkartmak için birahanede içki içen bir grup faşisti, doğulu üniversite öğrencilerine saldırtmış, kontrollü bir şekilde olaylar çıkartmıştır.

Gözaltına alınan arkadaşlarının durumunu öğrenmek için karakola giden oğlumuz Şerzan KURT bir polis tarafından komplovari bir şekilde infaz edildi. Katil polis olaydan dört gün sonra gözaltına alınıp tutuklandı.

Taziye sürecinde devletin ve emniyetin en üst yetkililerinin bizimle bulunduğu bir ortamda ‘Oğlunuzun katili tutuklanmıştır. Mahkemeyi hep birlikte takip edelim.’ demişlerdi.

Mahkemenin Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Ağustos 2010 tarihinde yapılacağı duyurulmuşken, ’adil yargılama hakkı’ ihlal edilerek alelacele ailenin ve avukatlarının haberi olmadan, sözde güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesine nakil edilmiştir.

Ailenin ve avukatlarının görüşü alınmadan alelacele alınan bir kararla suçun gerçekleştiği mahalden başka bir yere nakledilmesi, davanın cezasız sonuçlanmasına yönelik ciddi bir çaba ve uygulamadır.

Davanın nakli, tanıkların ve mağdur avukatlarının duruşmalara katılımını güçleştirmek, delillerin yeterince değerlendirilmesini ve gerçeğin açığa çıkarılmasını zorlaştırmak.

Diğer yandan nakil kararı, adalet talep eden duyarlı kamuoyunun davayı izlemesini de zorlaştırarak duruşmaların aleniyetine gölge düşürmüştür.

Olaydan sonra dört gün dışarıdan serbest kalan katil polis Gültekin ŞAHİN, Şerzan Kurt’un faili meçhule gidebilmesi için olaylarla ilgili bilgi ve belgelerin karartılması, kamera görüntülerinin ele geçmesi engellemiş, olayı gören tanıklarının nasıl ifade vereceklerine kadar müdahale ederek büyük bir çaba harcamıştır.

Gençlik, halk, insan hakları savunucuları, hukukçular, sivil toplum örgütleri ve medyanın çabalarıyla 4 gün sonra 16 Mayıs 2010 tarihinde katil polis gözaltına alınıp, tutuklandı. Muğla’da olaylara sebep olan zihniyetin sivil ve resmi uzantıları, Eskişehir’de görülen dava duruşmaları takip edenleri korkutmak, adalet talep eden duyarlı kamuoyunun izlemelerini engellemek amaçlı provokasyonlar çıkartmaktadırlar.

Yeni yalancı tanık ifadeleri ve teknolojinin kes yapıştır hilelerine başvurarak, daha önce toplanması gerekirken söz konusu polis tarafından engellenen kamera görüntülerinin üzerine dalga geçercesine savunma klipleri çekerek yargıyı yanıltma gayreti içine girmişlerdir.

Kalem ve kitaplarından başka savunma aracı olmayan Şerzan KURT’u korumakla görevli bir polis infaz etti.

Türkiye halklarının vicdanına sesleniyoruz. Aydınlarına, demokratlarına, insan hakları savunucularına, devrimcilerine, liberallerine, dindarlarına, kısacası herkese sesleniyoruz. Savaş tamtamlarının çaldığı bu ortamda, Şerzan KURT’U öldüren katil polisi aklamak için olayları başka mecraya çektirilmek, gerçeklerinin üzerine sis perdesi örtülmek istenmektedir. Bu şekilde davanın uzun bir sürece yayılması acımızı dayanılmaz hale getirmektedir.

Anadolu- Mezopotamya yoksul halklarının genç çocukların ölmemesi, ocakların sönmemesi için başta medyayı, herkesi ve kurumları sorumluluğa davet ediyoruz. Savaşın değil barışın sesi olun. Şerzan KURT’UN katilinin cezasız kalmaması için 21 EKİM 2011 terhinde Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Şerzan KURT’UN 8. dava duruşmasında sesimize ses vermenizi ve davayı takip etmenizi istiyoruz.’

Etiketler: insan hakları
İstihdam