26/02/2008 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin geçen sene başlattığı ‘Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı’ projesinin ikinci eğitimi 23–24 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

Ses ve söz olmak için Ankara’daydık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL’nin geçen sene başlattığı ‘Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı’ projesinin ikinci eğitimi 23–24 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Eğitime Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kayseri, Muğla’dan gey ve lezbiyenler katıldı.




Eşcinsel hak haberciliğini güçlendirmek ve yereldeki eşcinsellerin sesi, sözü olmak için başlatılan ‘Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı’ projesinin ikinci eğitimi Ankara’da Kaos GL Kültür Merkezi’nde yapıldı.



*Alexandra Larsson

Kaos GL’den Burcu Ersoy, Uğur Yüksel ve Umut Güner’in eğitmen olarak katıldığı eğitimde Uçan Süpürge editörü Selen Doğan da toplumsal cinsiyetin yaygın medyada nasıl kurulduğunu anlattı. Eğitimde İsveç’in önde gelen eşcinsel örgütü RFSL’nin web sayfası editörlerinden Alexandra Larsson ise deneyimlerini aktardı.



Ankara’ya gelirken…

Eğitime Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kayseri, Muğla’dan 15 muhabir adayı katıldı.

Eğitime katılan muhabir adaylarından, eğitime neden katıldıklarını, hayallerini ve beklentilerini anlatmalarını istedik.

Alptekin - Antalya: Cinsel yönelimimizin saf ve masum bir şey olduğunu düşünüyorum. İnsanların bunu kabullenmesi gerekiyor bunun için buradayım.

Anıl Alacaoğlu - Ayvalık: Eşcinsellikle ilgili bir kitap yazdım. Daha iyi yazabilmek ve her konuda yazabilmek için buradayım.

Barış Sulu - Ankara: İlk eğitime de katılmıştım. İlk eğitimden sonra haber yazmaya başladım. Eşcinsellikle ilgili haber yazmak, dili homofobiden arındırmak oldukça zor; bunu daha kolay nasıl yapabilirim diye buradayım.



‘Yerelde var olmak için…’

Begüm - Ankara: Hepimiz bir okyanusta yaşıyoruz. İhtiyacımız olanın açık bir zihin olduğunu düşünüyorum. Zihnimi açacak bir eğitim olduğunu düşünüyorum.

Cihan - Diyarbakır: Ben Kürt eşcinselim. Kürtlerin içinde eşcinseller de vardır. Burada bulunmamın nedeni Kürtlerin de cinsel kimliğini yaşamaya hakkının olduğunu vurgulamaktır.

Ege Tanyürek - Adıyaman: Hayatlarımızı yaşayamıyoruz. Yerelde var olamıyoruz. Yerelde sorun yaşanan sorunları buraya yansıtmak istiyorum.

Erdal Matur - Ankara: ODTÜ’de okuyorum. Cinsiyetsiz bir dil istiyorum. Cinsiyetsiz bir dile ulaşmanın bir yolu olduğunu düşündüğüm için buradayım.

Erhan - Muğla: Kaos GL ile ilk tanışmam ‘Hayatın Renkleri’ adlı radyo programı sayesinde oldu. Muğla’da okuyorum ama Trabzonluyum. Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Eşitlik istiyorum. Buraya geliş amacım da değişik insanlarla tanışmak ve hep birlikte bir şeyleri başarabilmek.

Evren - Muğla: Farklı etnik kimliklerim var. Eşcinsel kimliğim de bu kimliklerimin bir parçası. Eşcinsellikle ilgili daha çok şey üretmek için buradayım.

Fatih - Antalya: Bir kedi gibi hissediyorum kendimi. Sokağa bırakılmış bir kedi gibi. Kaybolmak için buradayım.

‘Doğulu eşcinseller adına bir şeyler yapmak istiyorum’

Murat - Diyarbakır: Kürt eşcinseller adına buradayım. Doğulu eşcinseller adına bir şeyler yapmak istiyorum. Batı ile Doğu arasında bir kopukluk var; sanki görülmez bir duvar örülmüş gibi ve sağlam bir bağ kurulamadı yıllardır. Ben de bu bağı kurmak için buradayım. Kürt eşcinseller olarak orada da bir şeyler yapmak istiyorum.

Ozan Gezmiş - Eskişehir: Birinci eğitimden bu yana haber yazıyorum ve bu konuda çalışıyorum. Kendimi geliştirmek için buradayım.

Petek Erdem - Isparta: Geçen seneki eğitime de katılmıştım. Kendi haberlerimizi yazabilmek için buradayım. Muhabirlik eğitimi sayesinde ulaşılamayan haberlere ulaşmak istiyorum.

Salih Canova - İzmir: Aynı zamanda Kaos GL dergisi yayın kurulu üyesiyim. Kaos GL dergisini ve Kaos GL’yi çok önemsiyorum. Bütün kurumların üstünde bir çatı olduğunu düşünüyorum. Bu çatının daha çok güçlenmesini istiyorum.

Yaser - Kayseri: İranlı bir eşcinselim. Yasaklar ülkesinden geliyorum. İlk defa bir eğitime katılıyorum. Kayseri’deki eşcinsellerin sesi olmak istiyorum.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Eşcinsel haber ajansına doğru]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]] - Ozan Gezmiş

[[Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi]] - Aydın Öztek

[[Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da]]

[[Haberlerimizi biz yapacağız]]


Etiketler: medya
İstihdam