18/07/2011 | Yazar: Kaos GL
‘Çocuğumun yaşayamadığı toprakları ne yapayım’ diyen Sezen Aksu, Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, Diyarbakır Silvan’daki çatışmaların ve ölümlerin ardından, "Açık yara gibiyim yeter artık. 30 yıldır çözülmeyen sorun artık bitsin" sözleriyle isyan etti.

“Çocuğumun yaşayamadığı toprakları ne yapayım” diyen Sezen Aksu, Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, Diyarbakır Silvan’daki çatışmaların ve ölümlerin ardından, "Açık yara gibiyim yeter artık. 30 yıldır çözülmeyen sorun artık bitsin" sözleriyle isyan etti.
Diyarbakır Silvan’daki çatışmaların ve ölümlerin ardından Sezen Aksu, "Açık yara gibiyim yeter artık. 30 yıldır çözülmeyen sorun artık bitsin" sözleriyle isyan etti.
“Çocuğumun yaşayamadığı toprakları ne yapayım” diyen Sezen Aksu, Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde 30 yıldır devam eden ve çözümü için adım atılmayan Kürt sorunu karşısında isyan etti.
Sezen Aksu’nun konserinde söylediği ve seyirciler tarafından ayakta alkışlanan konuşması şöyle:
“İki gündür bu olaylar nedeniyle herkes gibi benim de gözüme uyku girmiyor. Açık yara gibiyim yeter artık. 30 yıldır çozülmeyen sorun artık bitsin. Acıyacak, kanayacak yerimiz kalmadı. Ne olur bu olayları artık çözsünler. Konuşmaya gelince herkes ’Biz çok iyiyiz, biz çok güçlüyüz, bizden iyisi yok’ diyorlar. Fakat çocuğumun yaşayamadığı toprakları ne yapayım. Çocuklarımızın ölmesini engelleyemiyoruz yaa... Yeter artık. Düşünüyorum kaç gündür, ’Konseri iptal etsem mi acaba’ diye ama bu sefer de ’gösteriş yapıyor’ denmesini istemedim. Çocuklarımızı yaşatmamız gerekiyor.”
Etiketler: kültür sanat