21/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Sanatçı Sezen Aksu, İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Royal Albert Hall’da verdiği konserde Güneydoğu’da yaşanan son olayların gündeminde olduğunu söyledi.

Sezen Aksu: ‘İlle de Barış’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sanatçı Sezen Aksu, İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Royal Albert Hall’da verdiği konserde Güneydoğu’da yaşanan son olayların gündeminde olduğunu söyledi ve "ille de barış" dedi.
 
Londra’nın Kensington semtinde yer alan ve yaklaşık 6 bin kişi kapasiteli "Royal Albert Hall" konser salonunu dolduran binlerce kişi, Aksu’nun iki buçuk saat süren performansını izledi.
 
Mavi bir elbiseyle sahneye çıkan Aksu’ya konserinde ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu eşlik etti. Aksu, "Lal" şarkısıyla başladığı konserini "Rakkas" şarkısıyla sonlandırdı.
 
Barış Mesajı
Hakkari’de 24 askerin ölümüne konserinde değinen Aksu, "İlle de barış diyorum. İnsanlığımızı kaybetmeden bir an önce barış diyorum. İnsanın hiçbir amacı onurlu bir barıştan daha değerli değil" dedi.
 
Zeki Müren’den Sonra İkinci Türkiyeli Sanatçı
Aksu, 1976 yılında Zeki Müren’den sonra Londra’daki Royal Albert Hall’da sahne alan ikinci Türkiyeli sanatçı. Sezen Aksu, 2007 yılında da Royal Albert Hall’da konser vermişti.
 
Sezen Aksu’nun son albümü "Öptüm" 5 Eylül’de İngiltere’de satışa sunulmuş böylece, bir Türkiyeli sanatçı ilk kez İngiltere’de albümünü piyasaya sürmüştü.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam