04/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Sezgin İnceel’in yeni teklisi Kaldırım, dinleyicilerini sorularına yanıtlar arayan cinsiyetsiz ve yaşsız kahramanının yolculuğuna davet ediyor.

Sezgin İnceel’den yeni şarkı: Kaldırım  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sezgin İnceel’in yeni teklisi Kaldırım, dinleyicilerini sorularına yanıtlar arayan  cinsiyetsiz ve yaşsız kahramanının yolculuğuna davet ediyor. Üç versiyonu bulunan şarkı, her düzenlemede başka mekanda geçen bir keşfi anlatıyor. 

Sanatçı şarkı ile ilgili şöyle diyor: “Kaldırım, bir kendini arama yolculuğu. Sıkışıp  kalmış hayatların içinde bir nefes alma molası. Bu hikaye içinde Akustik  versiyonuyla sahil kasabalarına, Meydan Edit’le şehrin keşmekeşine ve 34  Remix’le izbe kulüplere uğruyor. Farklı düzenlemeler aynı Sezgin’i farklı gözlerle anlatıyor.” 

Söz ve müziği İnceel’e ait şarkının Sahil Kasabası Akustik düzenlemesi Manuel Stübinger ve Sezgin İnceel, Meydan Edit düzenlemesi Stas Mishchenko, 34  Remix’i ise Çiçek Çocuk imzası taşıyor. Mix ve mastering’leri Furkan Sakızlı’ya  ait olan şarkının kapak tasarımı Sinan Özdemir’in elinden.

sezgin-inceel-den-yeni-sarki-kaldirim-1

Şarkının klibinde yer alan performans sanatçısı Selen Lun ise aynı zamanda klibin prodüktörlüğünü de üstleniyor.  

Daha önce Ümitvar ve Yaşlanıyoruz isimli çalışmalarını yayınlayan sanatçı aynı  zamanda Yine Yeni Yeniden 90'lar isimli podcast serisi yapıyor ve çeşitli  platformlarda yazılar yazıyor. 

Sezgin İnceel kimdir? 

Çalışmalarına Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde başladı. Marmara Üniversitesi  Müzik Eğitimi bölümünden derece ile mezun oldu. Müzikal eserler seslendiren  Ladies & Gentlemen İstanbul ekibiyle Sezen Aksu, Sertab Erener ve Alessandro  Safina gibi isimlere eşlik etti. Avrupa Birliği bursu ile Münih’e yerleşti.

Almanya, Danimarka, İspanya, Macaristan, Fransa, Estonya, Slovenya ve Letonya gibi  ülkelerde farklı projelerde yer aldı. İki dilli büyüyen çocukların müzik eğitimi  üzerine yazdığı teziyle University of Music and Performing Arts Munich  okulundan doktor ünvanını aldı, tezi kitap olarak yayımlandı. Kendi yazdığı  şarkılardan oluşan ilk albümü Ümitvâr’ı yayımladı. Ukrayna’lı müzisyen Stas  Mishchenko ile birlikte elektronik müzik grubu Squareplatz'i kurdu. Yine aynı  sene Dr. İlker Hepkaner ile 90'lar Türkçe pop müziğini kuir ve feminist  perspektifle analiz ettikleri Yine Yeni Yeniden 90'lar isimli podcast serisi yayın  hayatına başladı. Velvele.net sitesinde yazarlık da yapan İnceel çalışmalarını Münih’te sürdürüyor.

Şarkının Sahil Kasabası Akustik düzenlemesi için hazırlanan klibi aşağıdan aşağıda görebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam