28/01/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği “HERKES İÇİN: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve LGBTİ+ İnsanlar” başlıklı raporunu çevrimiçi bir etkinlikte tanıttı.

SGYD, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve LGBTİ+ İnsanlar”ı tanıttı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD) bugün, “HERKES İÇİN: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve LGBTİ+ İnsanlar” başlıklı raporunu akademisyen, haklar alanında çalışan sivil toplum temsilcileri ve sanatçıların katıldığı çevrimiçi bir etkinlikte tanıttı.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği’nden Homare’nin tanıttığı rapor, LGBTİ+’lar için yoksulluğu ortadan kaldıracak hedeflerin yanı sıra, gezegeni korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için belirlenen çalışmalara dikkat çekiyor.

sgyd-surdurulebilir-kalkinma-amaclari-ve-lgbti-insanlar-i-tanitti-1

Etkinlikte, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi’nden Gökhan Yıldırımkaya “Kalkınma hedeflerine tüm çeşitliliği dahil etmeliyiz ve kimsenin özel ihtiyaçlarını yok saymadan kalkınma hedeflerini inşa etmeliyiz. Kimse geride kalmayacak dememizin sebebi de budur” dedi.

Eğitim, barınma, sağlık gibi en temel hakların önündeki engelleri ve bu engelleri aşmanın yollarının konuşulduğu etkinlik katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam