07/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Cinsellikler, cinsiyetler ve bedenlerin çeşitliliğini kutlayan Sibel’in Yolculuğu oyunu destek bekliyor.

Sibel’in Yolculuğu’na ortak olmaya ne dersiniz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya Berlin’den kadınlar, non-binary kişiler ve göçmenlerin oluşturduğu bilgisayar oyunu şirketi ‘Food For Thought’, cinsellik, cinsiyet ve çeşitlilikler merkezinde ilerleyen çarpıcı bir bilgisayar oyununa imza attı.

Sibel’s Journey (Sibel’in Yolculuğu) isimli bu web bazlı oyunun hedef kitlesi çocuklar ve gençler. Bu heyecan verici oyun, oyuncularını Berlin’de eğlenceli bir keşfe çıkarırken çeşitliliklere saygı konusunda eğitici bir görev üstleniyor.

sibel-in-yolculugu-na-ortak-olmaya-ne-dersiniz-1

Beyaz ve heteronormatif cinsellik eğitimini sorgulayarak LGBTİ+’ları ötekileştiren sisteme karşı alternatifleri çoğaltıyor.

Oyununun yaratıcıları, şu an sadece Almancası olan oyunu Türkçe de dahil olmak üzere farklı dillere çevirmek ve yeni bölümler eklemek için kickstarter.com üzerinden bir destek kampanyası başlattı.

Oyunun kickstarter sayfasına ulaşmak için tıklayın.

sibel-in-yolculugu-na-ortak-olmaya-ne-dersiniz-2

Sibel’le tanışın

“Ben Sibel, bilgisayar oyunu Sibel’in Yolculuğu’nun baş karakteriyim. Babam ve ben bundan bir yıl önce Berlin’den taşındık. Çok aptalca olduğunu düşünüyorum çünkü bütün arkadaşlarım Berlin’de! En yakın arkadaşım Sarah’yı özellikle özlüyorum. Ve tabi halam Meral ve Knut’u da, hepsini! Ama bu haftasonu onları ziyaret edeceğim. Bir gün önce giderek Sarah’yı şaşırtacağım. Ama şişşt!”

Bu ifadeler başlayan oyun ilerledikçe cinsiyetlerin, cinselliklerin ve bedenlerin çeşitliliğine dair olumlu mesajlarla devam ediyor. Kesişimsel bir yaklaşımla yaratılan oyunda Sibel heyecan verici yeni karakterlerle tanıştıkça yaşama ve sevgiye dair yeni yollar öğreniyor.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam, cinsellik, dünyadan
İstihdam