04/06/2007 | Yazar: Kaos GL

Bar işletmecisi Sibel Kıran'la şarkıcı Nazlı Can Tekirdağ'da sazlı sözlü düğünle evlendi. Komşular, "Beraber olduklarını biliyorduk, ama evleneceklerini bilmiyorduk, mutlu olsunlar" dedi. Çift resmi nikâh için Hollanda'ya gidecek.

Bar işletmecisi Sibel Kıran'la şarkıcı Nazlı Can Tekirdağ'da sazlı sözlü düğünle evlendi. Komşular, "Beraber olduklarını biliyorduk, ama evleneceklerini bilmiyorduk, mutlu olsunlar" dedi. Çift resmi nikâh için Hollanda'ya gidecek.

KAOS GL

Tekirdağ, birbirine âşık iki kadının kına geceli, telli duvaklı düğünüyle çalkalanıyor. Bar işletmecisi 35 yaşındaki Sibel Kıran ile barında bir yıldır şarkıcılık yapan 30 yaşındaki Nazlı Can, gelinle damadın aynı cinsiyetten olmalarını saymazsanız, tamamen 'geleneklere uygun' bir düğünle beraberliklerini ilan etti. Çift, Türkiye'de bu şansları olmadığı için, nikâh için Hollanda'ya gidecek.

Komşularsa, "Beraber olduklarını biliyorduk, ama evleneceklerini bilmiyorduk, mutlu olsunlar" diyor.

Kız evinde kına gecesi

Barbaros beldesinin Haramidere Mahallesi'nde bar işletmeciliği yapan Sibel Kıran, eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan iki çocuk annesi şarkıcı Nazlı Can'a âşık oldu.
Bu aşka karşılık veren şarkıcı Can ile Kıran arasındaki ilişki dillerde dolaşırken, onlar söylenenlere aldırmadan birlikte yaşamaya başladı. Yasalar izin vermediği için nikâh masasına oturamayan Kıran ile Can, yakınlarının da iznini alarak düğün hazırlıklarına başladı. Önce Aydoğdu Mahallesi'nde bulunan kız evinde kına gecesi yapıldı. Bir gün sonra da Barbaros beldesinde sazlı-sözlü düğün başladı.

'Ölesiye seviyoruz'

Önüne 'Evleniyoruz' yazısı takılan gelin arabası Aydoğdu Mahallesi'nde gelinin kapısına geldi. Gelinlik giyen Can ile damatlık giyen patronu Kıran, sazlı-sözlü düğünlerinde yakınlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

Düğüne şarkıcı Can'ın daha önceki evliliğinden olan çocuklarından büyük olan gelmezken, üç yaşındaki oğlu E. de gelin ve damadın yanında yer aldı. Birbirlerini ölesiye sevdiklerini ve bundan sonra hiç ayrılmayacaklarını belirten Kıran ile Can, Türkiye'de yasalar aynı cinsten iki kişinin evlenmesine izin vermediği için Hollanda'ya giderek burada nikâh kıymayı planladıklarını söyledi.

'Şaşırdık ama...'

İki kadının evlenmesi hem Barbaros beldesinde hem de Tekirdağ'da şaşkınlıkla karşılandı. Şarkıcı Can ile bar patronu Kıran'ın komşuları, iki kadının bir süredir birlikte olduğunu bildiklerini, ancak düğün yapmalarına şaşırdıklarını söyledi.

Komşularından Buket Pınar, "Onların bir süredir düğün yapacaklarını söylediklerini duyuyorduk ama ihtimal vermiyorduk. Bugün Nazlı'yı gelinlik, Sibel'i de damatlıkla görünce inandık. Mutlu olsunlar" dedi.

Kaynak: Radikal, 3 Haziran 2007

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam