23/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Şiddetle Mücadele Haftası”nın ilk konukları Deutsche Welle’den Burcu Karakaş ve Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

“Şiddetle Mücadele Haftası” devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği’nin (Dakahder) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Şiddetle Mücadele Haftası”nda medyada nefret söylemi konuşuldu. Derneğin 20-25 Kasım tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek haftasının ilk günü konuşmacıları Deutsche Welle’den Burcu Karakaş ve Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

20 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen “Medya da Nefret Söylemiyle Mücadele de Alternatif Medya” başlıklı oturumda ilk sözü Burcu Karakaş oldu. Karakaş 1990’lardan bugüne medyada toplumsal cinsiyet haberlerinin nasıl değiştiğini anlattı. Konuşmasında Karakaş, kadın ve LGBTİ+ mücadelesinin medyayı dönüştürdüğünü hatırlattı.

Alpar Kaos GL Derneği’nin on dört yıldır medyayı takip ettiğini söyledi ve 2020 Medya İzleme Raporu’nun sonuçlarına değindi. LGBTİ+ hareketinin kendi medyasını da kurduğunu Kaos GL, Velvele ve UniKuir örnekleriyle anlatan Alpar, alternatif medyada LGBTİ+ haberciliğine de değindi.

Oturum katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Dakahder’in etkinliği 25 Kasım Perşembe gününe dek devam ediyor. Programa buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: kadın, medya, yaşam
İstihdam