09/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, kadına yönelik cinsel şiddetle mücadele için kapasite geliştirme eğitimlerine önümüzdeki haftasonu devam edecek.

Şiddetsiz İzmir kadına yönelik cinsel şiddetle mücadele eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, kadına yönelik cinsel şiddetle mücadele için kapasite geliştirme eğitimlerine önümüzdeki haftasonu devam edecek. Derneğin Şiddetsiz İzmir projesi kapsamında 14 ve 15 Şubat tarihlerinde yapacağı eğitimlere başvurular 10 Şubat’a kadar kabul edilecek.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Şiddetsiz İzmir projesi kapsamında 14 ve 15 Şubat 2015 tarihlerinde “kadına yönelik cinsel şiddetle mücadele” kapasite geliştirme eğitimleri düzenleyecek. Kadınlara yönelik cinsel şiddetle mücadeledeki idarî ve hukukî süreçlerin konuşulacağı eğitim bir tam gün sürecek.
 
Derneğin kapasite geliştirme eğitimiyle ilgili yaptığı çağrı şöyle:
 
Neden bu eğitimi yapıyoruz?
 
8 Mart 2012 tarihinde kadına yönelik şiddeti önlemek amacı ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin İzlenmesine Dair Kanun kabul edildi. Türkiye’nin Kadına Yönelik Şiddet ve Hane İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni (İstanbul Sözleşmesi) imzalaması bu alanda atılan büyük ve önemli adımlar olmakla birlikte şiddet mağduru kadınlar, LGBTİ’ler veya çocuklar gibi savunmasız gruplar haklara erişimde hâlâ ciddî sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu savunmasız gruplara ait bireyler yaşadıkları taciz, tecavüz ve şiddet vakalarını beyan etmek, idarî ve hukukî süreçlerini başlatmak konusunda gerek toplumsal baskı ve önyargılar, gerek hakları ve idarî süreçler konusunda bilgi eksiklikleri, gerekse süreçlerdeki destek mekanizmalarının yetersizliği nedeniyle erişim engellenmektedir.
 
Peki, eğitim programı nasıl oluşturuldu?

Eğitim içeriği bakımıyla bir bütün olarak tasarlanmıştır ve oturumlar birbirinin devamı niteliğindedir. Bu sebeple tam katılım önemsenmektedir.
İlk oturum, “cinsel şiddetle mücadele yaklaşımı ve kavramlar”dır. Oturumda cinsel şiddeti kapsayan kavramlarla ilgili algılarımız; toplumun çeşitli mekanizmalarında saldırgan ve mağdur algısının ne gibi amaçlarla ve nasıl inşa edildiği üzerinde durulmaktadır.

İkinci oturumda, “cinsel şiddet olgularında adli tıp süreci”nde dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durulmaktadır.

Üçüncü oturumda, “cinsel şiddet vakalarının hukuki boyutu” nasıl takip edilmesi gerektiği ve yapılması gerekenler aktarılmaktadır.

Son oturumda ise ruhsal travmanın genel tanımı, travmatik olaylar ve cinsel şiddete maruz kalan kadınların şiddet karşısında gösterdiği tepkilere değinilerek travmaya maruz kalmış kişilere destek ve yardım etmenin yolları, koruyucu ve destekleyici faktörler ve “bizim yapabileceklerimiz” konusunda bilgi paylaşımı yapılmaktadır.
 
Son olarak, nasıl başvuru yapacağım?

Kapasite Geliştirme Eğitimi’ne başvurmak için aşağıdaki bağlantı adresinden online başvuru yapabilirsiniz. Başvurular 10 Şubat Salı saat 00:00′a kadar alınacaktır.
 
 
Başvuru sonuçları 12 Şubat 2015 günü başvuru sahiplerine e-posta yolu ile iletilecektir. Eğitim yeri ve diğer teknik bilgiler ise başvurular açıkladığında kişilerle paylaşılacaktır. Başvuru sürecindeki sorularınızı selda@siyahpembe.org veya erdem@siyahpembe.org adresine yazabilirsiniz.  

Etiketler: kadın
İstihdam