12/05/2012 | Yazar: Kaos GL

‘Sınır üzerine konuşmaya başladığımızda, aslında siyaset alanının neredeyse tamamı üzerine konuşabiliriz: Vatan, devlet, karşı tarafla siyasi ilişkiler, yurt, daüs-sıla, iktidar, etnisite, millet vb.’

“Sınır üzerine konuşmaya başladığımızda, aslında siyaset alanının neredeyse tamamı üzerine konuşabiliriz: Vatan, devlet, karşı tarafla siyasi ilişkiler, yurt, daüs-sıla, iktidar, etnisite, millet vb.”

 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın (HKB) bu yıl gerçekleşen yedincisinin programı “Sığınmacılar İçin Sınırlara Karşı Forum” ile devam ediyor.
 
İki oturumlu Forum, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi (İHM), SBF 229-A salonunda, 11 Mayıs Cuma günü yapılacak.
 
“Sınır üzerine konuşmaya başladığımızda…”
 
Cebeci Kampüsünde herkesin katılımına açık gerçekleşecek “Sığınmacılar İçin Sınırlara Karşı Forum” etkinliğinin ilk oturumunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Neşe Özgen, “sınır”ı tartışacak. “Sınır üzerine konuşmaya başladığımızda, aslında siyaset alanının neredeyse tamamı üzerine konuşabiliriz” diyen ve “sınır” çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Özgen’in sunumunu SBF İnsan Hakları Merkezi’nden Doç. Dr. Kerem Altıparmak modere edecek.
 
“Sınır politikaları…”
 
Forum’un ikinci oturumunda, Hacettepe Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü’nden Doç. Dr. Sema Buz, “Sınır Politikalarının Göçmen ve Sığınmacıların Günlük Hayatlarına Etkileri” üzerine konuşacak. Doç. Dr. Buz, analizini toplumsal cinsiyet perspektifi çerçevesinde yapacak.
 
“Her sınır aşılabilir”
 
Göçmen Dayanışma Ağı’ndan Ufuk Ahıska ise “Sınırsız Ulussuz Sürgünsüz Özgür Bir Dünya, Göçmenleri Çevreleyen Ulusal Sınırlar, Alternatif Mekânlar-Göçmenlerle Dayanışma Mutfağı Deneyimi”ni anlatacak.
 
Göçmenliğin zorluklarla, acılarla örülü bir deneyim olduğuna dikkat çeken Ahıska, “göçmenlik bize sadece her sınırın aşılabilir olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda toplumsal hayatımızın bize kaskatı gözüken o monoblok gövdesinde, “kayıtdışı” ya da “kontroldışı” yaşamların filizlenip sızabileceği ne kadar çok çatlak, solucan deliği olduğunu da kanıtlıyor.” dedi.
 
“Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Göçmenlerin Sorunlarının Ne Kadarına Çözüm Olacak?” başlıklı sunumu ile Forum’un son konuşmacısı Mülteci-Der’den Pırıl Erçoban olacak.
 
HOMOFOBİ KARŞITI BULUŞMA - 11 MAYIS CUMA, CEBECİ KAMPÜSÜ
 
SIĞINMACILAR İÇİN SINIRLARA KARŞI FORUM
Yer: Cebeci Kampüsü, Ankara Üniversitesi SBF İnsan Hakları Merkezi (İHM), SBF 229-A
 
Birinci Oturum
Saat: 14:00 – 15:00
Moderatör: Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Ankara Üniversitesi, SBF, İnsan Hakları Merkezi
Prof. Dr. H. Neşe Özgen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
“Sınır: Sınır üzerine konuşmaya başladığımızda, aslında siyaset alanının neredeyse tamamı üzerine konuşabiliriz: Vatan, devlet, karşı tarafla siyasi ilişkiler, yurt, daüs-sıla, iktidar, etnisite, millet vb.”
 
İkinci Oturum
Saat: 15:20 – 17:00
Doç. Dr. Sema Buz, Hacettepe Üniversitesi, İİBF, Sosyal Hizmet Bölümü
“Sınır Politikalarının Göçmen ve Sığınmacıların Günlük Hayatlarına Etkileri”
Ufuk Ahıska, Göçmen Dayanışma Ağı
“Sınırsız Ulussuz Sürgünsüz Özgür Bir Dünya, Göçmenleri Çevreleyen Ulusal Sınırlar, Alternatif Mekânlar-Göçmenlerle Dayanışma Mutfağı Deneyimi”
Pırıl Erçoban, Mülteci-Der
“Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Göçmenlerin Sorunlarının Ne Kadarına Çözüm Olacak?”
 
Buluşma için kiminle iletişime geçebilirim?
 
Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu: Nevin Öztop & Ali Erol
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358
Ali Erol alierol@kaosgl.org
Nevin Öztop nevin@kaosgl.org
antihomofobi.org
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl 17 Mayıs Haftasında düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı homofobi ve transfobiye karşı 7 yıldır örgütlüyor.
 
İlgili haber:
 
LGBT Mülteciler Çalıştayının İkincisi Yapılacak
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Programı

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam