04/06/2007 | Yazar: Kaos GL

Sinema dergileri DVD+ ve Empire, okuyucularına ‘Brokeback Dağı’ ve ‘Benim Güzel Idaho’m’u hediye ediyor. Eşcinsel sinemasının klasikleri arasında sayılan bu filmler her arşivde olmalı diyoruz.

Sinema dergilerinden eşcinsel filmleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema dergileri DVD+ ve Empire, okuyucularına ‘Brokeback Dağı’ ve ‘Benim Güzel Idaho’m’u hediye ediyor. Eşcinsel sinemasının klasikleri arasında sayılan bu filmler her arşivde olmalı diyoruz.

KAOS GL - 04/06/2007

Haziran sayısında DVD+ geçtiğimiz sene tartışmalar yaratan ‘Brokeback Dağı’nın, Empire ise Gus Van Sant’ın Benim Güzel Idaho’m filminin DVD’sini hediye ediyor.

Destansı bir aşk öyküsü

Ang Lee’nin yönettiği Brokeback Dağı (Brokeback Mountain) geçtiğimiz sene ödüllere boğulurken tüm dünyada tartışma yaratmıştı. 1960’lar başında Amerika’da geçen filmde biri çiftlik kahyası, biri rodeo kovboyu olan iki genç erkeğin destansı aşk öyküsü anlatılıyor.

‘Brokeback Dağı’, Amerikan Film Akademisi’nce verilen 78. Oscar Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinin de aralarında bulunduğu 8 dalda aday olmuş, bunlardan 3’ünü (En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik) ödüle dönüştürmüştü. Film, Türkiye’de 18 yaş sınırlamasıyla gösterime girmişti.

Çarpıcı bir IV. Henry uyarlaması

Amerikan sinemasının yaramaz çocuğu Gus Van Sant’ın yönettiği ‘Benim Güzel Idaho’m’ (My Own Private Idaho) sonsuz bir arayışı, bir yerlere ait olma kaygısını işliyor. River Phoenix ve Keanu Reeves başrolünü paylaştığı ve Shakespeare'in IV. Henry adlı eserinin günümüze bir uyarlaması olan film, çarpıcı ve şiirsel sinema diliyle yeni bir soluk getirirken eşcinsel sinemasının mihenk taşlarından birisi sayılıyor.


*Konuyla ilgili diğer haberler:

[[Gus Van Sant İstanbul’da]]

[[Sinema dergilerinden eşcinsel filmleri]]

[[2006’nın en şugar olayı – Dünya]]

[[Yılın LGBTT filmi]]

[[Yollar uzun, dağlar yalçın...]]

[[Jack ve Ennis’e en iyi öpüşme ödülü]]

[[Geyler ve lezbiyenler 'Brokeback' dedi]]



Etiketler: kültür sanat
İstihdam