27/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Singapur, eşcinsel ilişkinin suç olmaktan çıkarılmasının ardından ilk LGBTQ+ mitingine ev sahipliği yaptı.

Singapur’da LGBTİ+ mitingi: Tüm aileler için Singapur! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Singapur'da sömürge döneminden bu yana erkekler arasında eşcinsel cinsel faaliyet yasadışı olarak kabul edilmekteydi. Ancak Ağustos ayında Başbakan Lee Hsien Loong, Singapur Ceza Kanunu'nun 377A maddesinin kaldırıldığını ve eşcinsel ilişkinin suç olmaktan çıkarıldığını açıkladı.

Başbakan, o dönemde bunun "yapılması gereken doğru şey ve çoğu Singapurlunun artık kabul edeceği bir şey" olduğunu söylemişti.

24 Haziran Cumartesi günü ise, ellerinde gökkuşağı bayrakları bulunan pembe kıyafetli binlerce kişi, 2009 yılından bu yana LGBTQ+ toplumunu desteklemek amacıyla düzenlenen yıllık Pembe Nokta mitingi için Hong Lim Park'ta bir araya geldi.

Raw Story'nin haberine göre Pink Dot sözcüsü Clement Tan, baskıcı yasa yürürlükte olmadan mitingi düzenleyebilmenin rahatlatıcı olduğunu söyledi:

“Yasanın yürürlükten kaldırılması bizim için önemliydi, ancak bu hiçbir şekilde yapılması gereken işlerin sonu değil. Önümüzde çok daha uzun bir yol var. Amacımız her zaman yavaş yavaş da olsa ilerlemek ve LGBTQ+ eşitliği olmuştur."

Mitingin teması eşcinsel ilişkinin suç olmaktan çıkarılmasının ülkedeki "aile değerlerini" aşındıracağını söyleyen muhafazakarların baskısına cevaben Tüm Aileler İçin Bir Singapur'du.


Etiketler: yaşam, aile, dünyadan
İstihdam