21/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle Kaos GL Derneği’ne bir tebrik mesajı gönderdi.

Şişli Belediye Başkanı’ndan 17 Mayıs Kutlaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle Kaos GL Derneği’ne bir tebrik mesajı gönderdi.
 
CHP’li İnönü, derneğe gönderdiği mesajda şu ifadelerde bulundu:
 
“Derneğinizin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nü kutlar, tüm dünyada ve ülkemizde lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks bireylerin yaşadığı ayrımcılıkların dayanışmayla ve ortak mücadeleyle bir an evvel sonlanmasını temenni ederim.”
 
17 Mayıs Nedir?
Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü (IDAHO-T) olan 17 Mayıs tarihi, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür.
 
Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü’nün 17 Mayıs 1990’da eşcinselliği “Uluslararası Hastalık Sınıflandırması”ndan çıkardığı günden bu yana geçen süreç çeyrek yüz yıla yaklaşırken lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) insanlara yönelik damgalama ve ayrımcılık hâlâ devam ediyor. LGBT’lere yönelik ayrımcılık dünyanın pek çok bölgesi ile birlikte Türkiye’de de sağlık hizmetlerine erişimi sınırlayıp sağlık programları dışına itilmeye sebep olmakla kalmıyor, LGBT bireyleri en temel insan haklarından mahrum bırakıyor. Asıl önemlisi de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı şiddet ve nefret cinayeti şeklinde de kendini gösterebiliyor. Dünyanın pek çok bölgesinde eşcinsellik “suç” olarak görülürken Türkiye’de ise kanunen “suç” olmadığı halde LGBT bireyler “suçu olmayan suçlu” muamelesine maruz kalıyor. LGBT realitesini tanımaya yanaşmayan Türkiye, en temel insan haklarından mahrum bıraktığı LGBT bireylerin nefret cinayetleri ile ortadan kaldırılmalarına karşı yasal önlem almıyor. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam