17/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin editörü Umut Güven, STGM’nin düzenlediği Sivil Sesler Festivali’nde “Tahayyül Söyleşisi” gerçekleştirdi.

Sivil Sesler’de tahayyüller konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi’nin editörü Umut Güven, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği’nin (STGM) düzenlediği Sivil Sesler Festivali’nde “Tahayyül Söyleşisi” gerçekleştirdi.

Bu yıl 17-18 Kasım’da İzmir, Kültürpark’ta gerçekleşen etkinliğin ilk günü düzenlenen söyleşide Güven, Kaos GL Dergisi’nin tarihini anlatarak başlattı. 

Kaos GL Renkli Ekran Söyleşi’lerinde Ali Özbaş, Ali Erol ve Yeşim Başaran’ın konuşmasından kesitler dinlenerek süren söyleşide Güven derginin “Tahayyül” sayısında yer alan yazılardan bahsetti.

Güven, “Bu sayıyı çıkarırken ‘güçü aile’ nedir, seçilmiş aileler neden makbul değil idealize edilen aileler LGBTİ+lar için de makbul muydu? Bunları tartıştıktan sonra yoksulluğu ele aldık çünkü kadın ve LGBTİ+’ların haklarına erişimdeki en büyük engellerden biri yoksulluk. Bir diğer başlık siyasetin nesnesi değil öznesi olmak üzerineydi” dedi.

Güven sözü Kaos GL’den Aslı Alpar’a jinekolog muhabbetleri ve menopoz üzerine sorularını yöneltti. Alpar her iki çalışmaya dair bilgiler verdi. 

Katılımcıların katkılarının ardından etkinlik sona erdi.


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam
İstihdam