23/09/2009 | Yazar: Barış Sulu

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin 25-26 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceği ‘Sivil Sesler Festivali’ sivil toplum örgütlerinin festivali olmak üzere yola çıktı.&

Sivil toplum örgütlerinin festivali Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin 25-26 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceği ‘Sivil Sesler Festivali’ sivil toplum örgütlerinin festivali olmak üzere yola çıktı. 

Bu yıl ilki düzenlenecek olan festivalin teması ‘Sivil Toplum ve Değişim’
 
STGM’nin yürütmekte olduğu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişiminin ve Sivil Diyaloğun Gelişmesinin Desteklenmesi’ projesi kapsamında gerçekleşecek olan festivalin en büyük amacı Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları desteği ile görünürlüğünü ve sürdürebilirliğini sağlamak.

LGBTT örgütleri de festivalde stand açacak

Festival alanında Kaos GL, Lambdaistanbul, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, PiramidLGBTT Diyarbakır, Siyah Pembe Üçgen İzmir'in oluşturduğu LGBTT Hakları Platformu da stand açacak.
 
Türkiye’nin dört bir yanından gelen sivil toplum örgütlerinin önerileriyle şekillenen ‘Festival Programı’ birbirinden renkli etkinliklerle iki gün boyunca devam edecek. Programda; forumlar, örgütlenme özgürlüğünün masaya yatırıldığı paneller, farklı alanlarda gerçekleşen atölye çalışmaları, belgeseller, söyleşiler ve kültür sanat etkinlikleri yer alıyor. Esmeray da "Cadının Bohçası" isimli stand-up gösterisi ile Cuma günü festivalde yer alacak.

Programın en ilginç etkinliklerinden biri ise ‘Dünya’dan Sivil Sesler’ paneli. Panelde Hırvatistan’dan kadın, İsviçre’den çocuk ve Yunanistan’dan gençlik alanında çalışan üç aktivist alandaki deneyimlerini paylaşacak.
 
Festival’de ayrıca farklı kültürlerin dillerini ve müziklerini bir araya getirecek olan iki konser de yer alıyor. Roman havalarıyla Gayda İstanbul, Kürtçe sözlü müzikle Mehmet Atlı Küçükçiftlikpark’ta herkese açık konserler verecek.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam