17/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Hrant Dink Vakfı, Kaos GL’den Yıldız Tar’ın da konuşmacı olduğu “Sivil toplumu yeniden düşünmek: Kimlikler, değerler ve toplumsal fayda” paneline davet ediyor.

“Sivil toplumu yeniden düşünmek: Kimlikler, değerler ve toplumsal fayda” paneline çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hrant Dink Vakfı’nın “Sivil Toplum Ekran Paylaşıyor” serisinde bu hafta “Sivil toplumu yeniden düşünmek: Kimlikler, değerler ve toplumsal fayda” konuşulacak.

Sivil toplum alanında güncel tartışmaları, ihtiyaçları ve sorunları ele alan seri; sivil toplumdaki temel yaklaşımları, sivil toplumun sınırları ve sorumluluklarını, farklı kimlikler etrafında örgütlenmesini, sivil alanın değişen yüzlerini, Türkiye'de sivil toplum algısını, filantropi ve sivil toplum kuruluşlarının iç dinamiklerini Türkiye ve Türkiye dışından sivil toplum profesyonelleri, akademisyenler, uzmanlar ve insan hakları aktivistlerinin katılımıyla tartışmaya açıyor.

sivil-toplumu-yeniden-dusunmek-kimlikler-degerler-ve-toplumsal-fayda-paneline-cagri-1

“Sivil toplumu yeniden düşünmek: Kimlikler, değerler ve toplumsal fayda” oturumu 21 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de başlayacak. Oturumda Ayşe Köse Badur’un moderatörlüğünde the Kreuzberg Initiative against Anti-Semitism’den (KIgA) Emrah Gürsel, Kaos GL’den Yıldız Tar, Eğitim Reformu Girişimi’nden Işık Tüzün ve Akademisyen Ferhat Kentel konuşacak.

sivil-toplumu-yeniden-dusunmek-kimlikler-degerler-ve-toplumsal-fayda-paneline-cagri-2

Panelin çağrı metni ise şöyle:

“Sosyal sınıf, refah dağılımı ve yoksulluk hakkındaki tartışmaları temel alan kaynakların yeniden dağılımı eğilimi ile kimlik ve tanınma temelli eğilim sivil toplumda öne çıkan iki mücadele biçimi. Toplumdaki sistematik eşitsizliklerin önemli bir kısmının kimlik temelli olması sivil alanın şekillenmesinde rol oynuyor. İster etnik azınlıklara, ister engellilere, isterse cinsiyete odaklanmış olsun, sivil toplumda belirli kimlikler etrafında örgütlenmek, gönüllü olmak, savunuculuk yapmak oldukça yaygın. Bu gibi kimlikler başkalarıyla ortak bir bağlılık ve aidiyet duygusu sağlayabiliyor veya bir gruba karşı yapılan ayrımcılık, adaletsizlik duygusu etrafında toplanmaya, dayanışmaya yönlendirebiliyor. Sivil alandaki diğer bir eğilim ise özellikle eğitim ve sağlığa erişim, işsizlik gibi adaletsizliklerle mücadele odaklı. Toplumdaki eşitsizlikler ve kutuplaşma büyümeye devam ederken, eşitsizliğe etkili bir şekilde yanıt vermek için sivil toplumda farklı hedefleri olan mücadele biçimlerini de daha ayrıntılı olarak düşünmek gerekiyor. Bu yaklaşımlar toplumsal fayda potasında nasıl buluşabilir? Eşitsizliklerin çok katmanlı olduğu bir toplumda, farklı adaletsizlikleri kesen, kapsayıcı, etkili, hak odaklı bir sivil toplum yaklaşımı geliştirmek mümkün mü? Bu oturumda farklı yaklaşımların gücü ve etkisinin yanında risklerin konuşulmasına da alan açarak sivil alanı daha güçlü hale getirmek için neler yapabileceğimizi tartışacağız.”

sivil-toplumu-yeniden-dusunmek-kimlikler-degerler-ve-toplumsal-fayda-paneline-cagri-3

Sivil Toplum Ekran Paylaşıyor panel serisi boyunca tüm panellerde Türkçe, İngilizce ve Doğu Ermenice simultane çeviri yapılıyor.

Paneller Vakfın YouTubeFacebook ve Twitter hesaplarından canlı yayınlanıyor. Zoom üzerinden yapılacak panelerde aktif olarak yer almak katılımcılara sorular sormak ve yan etkinliklere katılmak için kayıt formunu doldurabilirsiniz.

sivil-toplumu-yeniden-dusunmek-kimlikler-degerler-ve-toplumsal-fayda-paneline-cagri-4


Etiketler: insan hakları
nefret