02/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Sinema Yazarları Derneği, 2016’nın en iyi yabancı filmini seçti: Carol!

SİYAD, Carol’ı 2016’nın en iyi yabancı filmi seçti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema Yazarları Derneği, 2016’nın en iyi yabancı filmini seçti: Carol!

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri 2016 yılında Türkiye’de vizyona giren tüm yabancı filmleri oyladı. Cate Blanchett ve Rooney Mara’nın başrolünde olduğu Todd Haynes yönetmenliğinde çekilen Carol, oylamada birinci olarak “En İyi Yabancı Film” ödülünün sahibi oldu.

Carol’un ithalatçısına 15 Mart akşamı Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan törenle ödülü takdim edilecek.

SİYAD üyelerinin seçimiyle belirlenen 2016 yılının en iyi 20 yabancı filmi aldıkları oy sırasına göre şunlar:

“Carol”, “Saul’un Oğlu”, “Ben, Daniel Blake”, “Âşıklar Şehri”, “O Kadın”, “The Club”, “Frantz”, “Gençlik”, “Spotlight”, “Gece Hayvanları”, “Geliş”, “Denizdeki Ateş”, “Sen Benimsin”, “Suikastçı”, “Mezuniyet”, “The Hateful Eight”, “Ölümcül Oyun”, “Meçhul Kız”, “Neon Şeytan”, “Veronique’in İkili Yaşamı”.

Carol: Kadınlar hayatlarına sahip çıkıyor

“Carol filminin en önemli özelliği iki kadının aşk ilişkisini salt heteroseksüel baskı rejimi kapsamında değil, aynı zamanda patriyarkal sömürü sistemi içinde ele alarak, bize top yekûn bir direniş hikâyesi sunması. Bunu yapabildiği ölçüde film, bir yandan lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların deneyimi ile heteroseksüel kadınların deneyimi arasındaki sürekliliğe dikkat çekerken, bir yandan da patriyarkal aşk ve arzuya feminist bir eleştiri getiriyor.”

Lezbiyen Biseksüel Feministler'den Ece Kocabıçak'ın kaleme aldığı, patriyarkal aşk ve arzuya feminist bir eleştiri getiren Carol filminin analizine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam